Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Politika

Saeimas priekšsēdētājas biedre aicina atsākt valdības klātienes darbu

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) šonedēļ ir nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), aicinot nodrošināt visu valdības locekļu vakcināciju pret Covid-19, lai Ministru kabinets varētu atsākt darbu klātienē, liecina politiķes ieraksts sociālajā tīklā Facebook.

KPV LV iekšējās pretrunas saasinās © DIENA

Pašlaik Uzņēmumu reģistrā (UR) apstiprinātā partijas KPV LV valde paziņojusi, ka vēlas atsaukt parakstus no valdības koalīcijas līguma. Saeimas KPV LV frakcijas vadītājs Māris Možvillo to sauc par zibens spērienu no skaidrām debesīm un sola, ka frakcijas pozīcija būs skaidra trešdien. Taču notikušais vēlreiz apliecina, ka partijas iekšienē ir nesaskaņas, ko atrisināt varbūt var 20. februārī plānotā pilnsapulce. Līdz tam teorētiski pastāv iespēja, ka partija izslēdz Saeimas deputātus, ja tie nepakļausies valdes lēmumiem.

Kariņš: Koalīcijā nesaklausīju iebildumus pret LM izstrādāto rīcības plānu Covid-19 ierobežošanai pansionātos

Koalīcijas partneri nav izteikuši iebildumus pret Labklājības ministrijas sadarbībā ar Veselības ministriju (VM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) izstrādāto rīcības plānu Covid-19 ierobežošanai sociālās aprūpes centros, izriet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) sacītā pēc tikšanās ar valdības partneriem.

KPV LV Petravičas atkāpšanos nerosinās

Partijas KPV LV valde savas biedres un labklājības ministres Ramonas Petravičas atkāpšanos nerosinās, taču aicina politiķi izvērtēt iespēju atstāt deputātes amatu, lai krīzes laikā pilnvērtīgāk pievērstos Labklājības ministrijas (LM) vadīšanai.

Partiju reitingi nav kritērijs © DIENA

2021. gadā, pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sniegtās informācijas, 10 politiskās partijas saņems valsts budžeta finansējumu vairāk nekā četrarpus miljonu eiro apmērā. Visdāsnāko finansējumu saņems partijas Saskaņa, KPV LV un Jaunā konservatīvā partija, kuras ieguva visvairāk vēlētāju balsu pēdējās Saeimas vēlēšanās.