Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziņas

Reģionālās investīciju bankas 2023. gada neauditētā peļņa - 9.14 miljoni eiro

AS Reģionālā investīciju banka (turpmāk – RIB) noslēgusi 2023. gadu ar 9.14 miljonu eiro peļņu. Banka pagājušā gada laikā par 4 miljoniem eiro jeb 6% ir palielinājusi Latvijas projektu kredītportfeli un pērnā gada decembra beigās tas bija 66.3 miljoni eiro jeb 67% no kopējā bankas kredītportfeļa. RIB aktīvi 2023. gada beigās bija 468 miljoni pretēji 394 miljoniem gada sākumā.

Daļā valsts sācies meteoroloģiskais pavasaris

Vietām Latvijas rietumu un dienvidu daļā, kā arī Rīgā 12.februārī iestājās meteoroloģiskais pavasaris, vēl dažās novērojumu stacijās tas notika dienu vēlāk, liecina provizoriska informācija.

Siliņa: Latvija nepakļausies Krievijas iebiedēšanas metodēm

Latvija nepakļausies un nepadosies Krievijas prezidenta Vladimira Putina iebiedēšanas metodēm, otrdien pēc Ministru kabineta (MK) sēdes medijiem sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), komentējot izskanējušās ziņās par to, ka Krievija meklēšanā izsludinājusi ārvalstu parlamentos un valdībās esošos "nacistus", tostarp Latvijas politiķus.

Eksperti: Valsts nav sagatavota krīzes situācijās nodrošināt zāles iedzīvotājiem © DIENA

Pandēmija un tai sekojošais karš Ukrainā skaidri parādīja, cik ievainojamas ir starptautiskās medikamentu piegādes ķēdes, un cik kritiskas sekas tam var būt tādās valstīs kā Latvija, kur izteikti dominē ārvalstu ražotāju zāles. 13.februārī notikušajā diskusijā “Zāļu pieejamība Latvijā X stundā: Ukrainas pieredze un Latvijas realitāte” veselības aprūpes un drošības nozares eksperti secināja, ka diemžēl šobrīd valsts nav sagatavota, lai varētu nodrošināt zāļu pieejamību visiem pacientiem krīzes situācijās.