Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziņas

Daudzviet Latvijā īslaicīgi līst, vietām dārdējis pērkons

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā - lielākoties valsts centrālajā daļā - īslaicīgi līst, vietām nokrišņi ir intensīvi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdienas rītā vēl daudzviet Latvijā īslaicīgi līs, dienā nokrišņi gaidāmi galvenokārt Latgalē, prognozē sinoptiķi.

Vidzemes un Latgales upēs sākas pavasara pali

Lietus un kūstošā sniega dēļ sācis paaugstināties ūdens līmenis lielākajā daļā Vidzemes un Latgales upju, vietām ūdens kāpj strauji, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pērn Latvijas lauksaimniecības nozares saražotais apjoms samazinājies līdz pat 40%

2023.gadā Latvijas lauksaimniecības nozaru saražotais apjoms vai izlaides vērtība ir samazinājusies par 22%, savukārt augkopības nozarē līdz pat 37%. Galvenie iemesli saražotā apjoma kritumam ir nelabvēlīgie klimatiskie apstākļi, augstās ražošanas un audzēšanas izmaksas, nesamērīga konkurence ar citu valstu produkciju, kā arī pārmērīgas kontrolējošo institūciju prasības.

Meža nozare apvieno spēkus un 5. martā rīkos protestu pie Ministru kabineta

Vēršot uzmanību uz ilgstoši ignorētajām problēmām, kas skar Latvijas mežu īpašniekus un visus meža nozarē strādājošos, meža nozare 5. martā rīkos protesta akciju pie Ministru kabineta. Nozare saskaras ar netaisnīgu attieksmi gan Latvijas, gan Eiropas līmenī. Viens no sāpīgākajiem jautājumiem ir par kompensācijām mežu īpašniekiem, kuru meža zemes tiek nodotas dabas aizsardzībai.

Vai ģerbonis ir tikai skaistumam?

Ja atceramies Viduslaikus, tad augstdzimušo spožās bruņas un apģērbu allaž rotāja dzimtas ģerbonis, kas līdzi nesa ne tikai vēstījumu par piederību, bet arī tika uzskatīts par daļu no vēsturiska mantojuma. Ir pagājuši daudzi gadsimti, bet ģerboņu loma nav mainījusies – mums ir valsts un pašvaldību ģerboņi, kā arī joprojām ir ģimenes, kas šo vēstures daļu nav zaudējuši vai izveidojuši no jauna, un kopumā Latvijas ģerboņu katalogā reģistrētas vairāk nekā 400 identitātes zīmes. Turklāt to skaits ar katru gadu aug, jo interese par ģerboņiem, īpaši – dzimtu, nemazinās.

Darba nedēļa noslēgsies ar vējainu un lietainu laiku

Piektdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +1,8 grādiem Alūksnē līdz +6,7 grādiem Pāvilostā un +6,8 grādiem Rucavā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Piektdien daudzviet Latvijā gaidāms neliels lietus, no rietumiem visu valsti šķērsos mērens lietus, prognozē sinoptiķi.