Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Krievija

Krievija paziņo par izstāšanos no Eiropas Padomes

Krievija jau ir pieņēmusi lēmumu par izstāšanos no Eiropas Padomes un attiecīga ārlietu ministra Sergeja Lavrova vēstule nodota Eiropas Padomes ģenerālsekretāram, otrdien paziņoja Krievijas delegācijas vadītājs Pjotrs Tolstojs.

Navaļnijam prasa piespriest vēl 13 gadus cietumā

Krievijā valsts apsūdzības pārstāvji opozicionāram Aleksejam Navaļnijam otrdien saistībā ar apsūdzībām par krāpšanos un tiesneša apvainošanu prasīja piespriest 13 gadus cietumā un 1,2 miljonus rubļu (orientējoši 9800 eiro) lielu sodanaudu.

Simtiem aizturēto pretkara protestos Krievijā © DIENA

Simtiem cilvēku tika aizturēti vairākos desmitos Krievijas pilsētu svētdien notikušajos protestos pret karu Ukrainā. Cilvēktiesību aizsardzībai veltītā vietne OVD-News vēstīja, ka līdz četriem svētdienas pēcpusdienā bija pienākušas ziņas vismaz par 563 cilvēkiem, kurus policija aizturējusi vismaz 33 Krievijas pilsētās.

Krievija ierobežo piekļuvi Instagram

Krievijas mediju regulators piektdien ierobežojis piekļuvi vietnei Instagram pēc tam, kad prokuratūra sāka izmeklēšanu pret sociālā tīkla māteskompāniju Meta.

Goldman Sachs pametīs Krievijas tirgu

ASV investīciju banka Goldman Sachs ceturtdien paziņoja, ka pārtrauks darbību Krievijā, kļūstot par pirmo Volstrītas institūciju, kas distancējas no Maskavas pēc tās īstenotā iebrukuma Ukrainā.

Krievija aizliedz 200 dažādu preču un aprīkojuma eksportu

Krievija ceturtdien līdz 2022.gada beigām noteica eksporta aizliegumu vairāk nekā 200 dažādām ārvalstu precēm un aprīkojumam, kas iepriekš tikušas ievestas valstī, Maskavai reaģējot uz sankcijām, kas noteiktas valstij par tās īstenoto iebrukumu Ukrainā.