Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Krievija

Bloomberg : Kremlim pietuvinātie sāk apšaubīt Putina lēmumu par karu Ukrainā

Nepilnas astoņas nedēļas pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmuma iesūtīt karavīrus Ukrainā augsta ranga Kremļa amatpersonas sāk apšaubīt prezidenta lēmumu, jo pieaug militārie zaudējumi un Krievijai draud līdz šim nepieredzēta starptautiska izolācija, vēsta biznesa ziņu aģentūra "Bloomberg".

Continental atjauno ražošanu Krievijā

Vācijas riepu un automašīnu komplektējošo detaļu ražotājs "Continental" trešdien paziņoja, ka atjaunojis ražošanu Krievijā, jo vietējie darbinieki saņēmuši draudus par "smagām kriminālām sekām", ja uzņēmums atteiksies apmierināt vietējo pieprasījumu.

Krievija pārvieto smago bruņojumu tuvāk Somijai

Krievijas sākusi pārvietot smago bruņojumu, arī raķešu sistēmas, Somijas robežas virzienā jau dažas stundas pēc tam, kad Kremlis bija brīdinājis kaimiņvalsti, ka negatīvi vērtē tās iespējamo pievienošanos NATO.

Krievija deportētos ukraiņus ved uz Sibīriju un aiz polārā loka

Krievijas varasiestādes piespiedu kārtā deportētos ukraiņus ved uz Sibīriju un teritorijām aiz polārā loka, vēsta britu laikraksts Independent, atsaucoties uz oficiāliem dokumentiem, norādot, ka aptuveni 100 000 cilvēku nonākuši tūkstošiem kilometru attālumā no savām mājām.

Laikraksts: Krievija kontrabandas ceļā saņem bruņojumu no Irākas

Krievija ar Irānas kontrabandas ieroču tīklu palīdzību saņem munīciju un kara tehniku no Irākas, lai varētu turpināt agresiju pret Ukrainu, atsaucoties uz Teherānas atbalstītu irākiešu kaujinieku grupējumu un reģionālajiem izlūkdienestiem, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Nokia aiziet no Krievijas tirgus

Somijas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija "Nokia" otrdien pavēstīja, ka pārtrauks darbību Krievijas tirgū, ņemot vērā šīs valsts īstenotu uzbrukumu Ukrainai.

Austrijas kanclers ticies ar Putinu

Austrijas kanclers Karls Nēhammers pirmdien Piemaskavā ticies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kļūstot par pirmo kādas Eiropas valsts līderi, kurš ticies ar Putinu kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma.

Krieviju soda par civilo iedzīvotāju slaktiņiem © DIENA

Krievijas armijas sarīkotie civiliedzīvotāju slaktiņi Bučā un citās Kijivas apgabala pilsētās pamudinājuši Eiropas Savienību, ASV un Kanādu uz jaunu sankciju noteikšanu pret Maskavu. Eiropas valstis izraidījušas desmitiem Krievijas diplomātu, kas patiesībā strādājuši izlūkdienestu labā.

Krievijas robežsardze kavējusi Ukrainas iedzīvotāju nokļūšanu Latvijā

Ārlietu ministrija (ĀM) konstatējusi gadījumus, kad Krievijas robežsardze kavējusi Ukrainas iedzīvotāju nokļūšanu Latvijā, tomēr patlaban situācija ir uzlabojusies, trešdien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā pastāstīja ĀM parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa Lukaševica (JV).