Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Mēness kalendārs dārzkopim: 16.-22.novembris

Mēness kalendārs dārzkopim: 16.-22.novembris.

Augļu koku un ogulāju kopšana

16. un 17. novembrī turpiniet ieviest kārtību augļu dārzā. Ja vēl nav savāktas nobirušās lapas, ir pēdējais brīdis to paveikt un lapas likvidēt vai izmantot kompostam. Mulčējiet avenājus un krūmus, notīriet veco koku stumbrus, sausās un vēsās dienās kaļķojiet. Apgrieziet un nosiltiniet vīnogulājus, sargiet jaunos augļu kociņus no grauzēju zobiem. 

Sakņu dārzeņu kopšana

18. un 19. novembrī ir sakņaugu apčubināšanai labvēlīgas dienas. Ja vēl nav iestājies sals, stādīt var pagūt ziemas ķiplokus. Pārlūkojiet pagrabu, lai dārzeņiem piemēroti apstākļi. Burkānus varat ne tikai uzglabāt pieliekamajā un pagrabā, bet, ja nav vietas, arī saldētavā – sagrieziet ripiņās vai kubiņos un sasaldējiet trauciņos porcijās, kādas parasti lietojat zupām vai sautējumiem. Ja ir augļu žāvētājs, var mēģināt pagatavot arī sukādes. 

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 19. līdz 22. novembrim dārzā novāciet vecos lakstus, ziedus un izravējiet nezāles no puķu dobēm. Sagatavojiet materiālus pret salu jutīgāko augu piesegšanai. Mulčējiet rododendrus un citus krūmus. Plānojiet, kur un ko stādīsiet pavasarī, jo tieši rudens ainava bieži vien ir ļoti pateicīgs lauks, kur klaiņot fantāzijai. Aprūpējiet telpaugus, ja Ziemassvētku kaktuss gatavojas ziedēt, novietojiet to gaišākā vietā. Uzstādiet augu lampas. 

Lapu dārzeņu kopšana

22. novembrī pārstādiet, mēslojiet telpaugus, lieciet tos dušā un noskalojiet putekļus. Skābējiet kāpostus, dēstiet puķu podiņos garšaugus tūlītējam patēriņam. Iesējiet kaķim zāli. Novāciet dārzā atlikušos kalē kāpostus, bet, ja nevarēsit apēst uzreiz, lai jau vēl aug – tie var paciest pat sniegu un nelielu salu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits