Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mēness kalendārs dārzkopim: 7.-13.marts

Mēness kalendārs dārzkopim: 7.-13.marts.

Sakņu dārzeņu kopšana

7. martā apkurināmās siltumnīcās varat sēt redīsus un burkānus, gatavot augsni arī neapkurināmās siltumnīcās, labot un atjaunot to konstrukciju, plēvi, stiklus un visu pārējo, ko nepieciešams. Pirms sākat sējas darbus, vēlreiz rūpīgi iztīriet siltumnīcu.. 

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 8. līdz 10. martam kastītēs un podiņos var uzsākt vasaras puķu sēšanu dēstiem. Sējiet balzamīnes, kohijas, lauvmutītes, petūnijas, verbēnas u. c. No ziedu veikalos nopērkamajiem izdiedzētajiem sīpoliem varat veidot pavasara puķu kompozīcijas – hiacintes jau spraucas no zemes, tām nekaitēs marta drēgnais gaiss arī puķu podos vai balkona kastēs. Tās var papildināt ar tuplēm, muskarēm, narcisēm, krokusiem, prīmulām. 

Lapu dārzeņu kopšana

11. un 12. martā jāsēj zaļumi gan uz palodzēm, gan siltumnīcās – apkurināmās siltumnīcās sējas darbi jau rit pilnā sparā, kamēr neapkurināmās vēl tikai gatavojas sezonai. Mājās varat sagatavoties dēstu audzēšanai, lai, gaisam un augsnei iesilstot, pašiem būtu gatavi stādiņi, ko pārvietot uz dobēm un siltumnīcām. Pamazām varat sākt sēt baziliku, rozmarīnu, timiānu, salviju, selerijas, puravus dēstu audzēšanai, kā arī rukolu, spinātus, dilles un salātus drīzam patēriņam. 

Augļu koku un ogulāju kopšana

13. martā no augsnes novāciet lapas, vecos auglīšus, nostipriniet un atjaunojiet žodziņus un balstus augļu kokiem un krūmiem, apkopiet brūces, ko radījuši dzīvnieki vai nolūzuši zari.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits