Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mēness kalendārs dārzkopim: 9.- 15.novembris

Mēness kalendārs dārzkopim: 9.- 15.novembris.

Augļu koku un ogulāju kopšana 

9., 10. un 15. novembrī mulčējiet apdobes, sagatavojieties augļu kociņus pasargāt no sala un dzīvnieku kārajiem zobiem. Kaļķojiet augļu koku stumbrus. Veciem kokiem pirms tam notīriet no mizām sūnas un ķērpjus, izmantojot asu suku, taču raugieties, lai netraumētu mizu. Ja kokiem ir brūces, traumas, pirms kaļķošanas tās noziediet ar augļu koku brūču kopšanai paredzētu līdzekli. 

Sakņu dārzeņu kopšana 

10. un 11. novembrī vēl varat stādīt ziemas ķiplokus – laikapstākļi ļauj, jo ir gana silts un sauss, tāpēc šis darbs nav nokavēts! Ja jums ir pagrabs vai kāda cita novietne dārzeņu glabāšanai, pārliecinieties, ka tajā ir piemēroti apstākļi, lai raža neaizietu bojā. Ieteicams iegādāties instrumentus ne tikai gaisa temperatūras, bet arī mitruma līmeņa noteikšanai.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

11. līdz 13. novembrī vēl steidziet apgriezt noziedējušos augus, piesegt un mulčēt. Varat atstāt graudzāles un citus augus, kuri izskatās gana dekoratīvi arī sausi un piestāvēs ziemai tad, kad tajos rotāsies sals un sniegs. Līdz Mārtiņiem gan visām sīpolpuķēm vajadzēja būt iestādītām, bet, ja ir silts un saulains, vēl varat noriskēt un iekopt kādu tulpju dobi. 

Lapu dārzeņu kopšana

13. līdz 15. novembrī skābējiet kāpostus, nopļaujiet mauriņu, ja tas sazēlis un neesat vēl paguvuši to sakopt. Apčubiniet telpaugus – mēslojiet, noskalojiet dušā, lai nekrājas putekļi – tie kavē uzņemt tik nepieciešamo gaismu. Varbūt ir vērts savu telpaugu stūrīti aprīkot ar īpašo augu lampu, lai tiem vieglāk pārlaist gada tumšāko periodu. Ja augi nīkuļo, tie ir pakļauti slimību un kaitēkļu riskam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits