Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Mediķi no Ukrainas gūst pieredzi modernajā VCA poliklīnikas Aura Rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļā

Veselības centru apvienības (VCA) poliklīnikas Aura Rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļā pieredzes apmaiņā ceturtdien, 31. augustā, pabija Ukrainas ārstu un fizioterapeitu delegācija.

“Tikšanās laikā varējām pārliecināties, cik noderīga ir pieredzes apmaiņa, runājot par daudzos nozares attīstības gados gūtajām zināšanām un darba principiem, kurus realizējam savā ikdienas praksē.  Mūsu rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļa ir ērta un mūsdienīga, te ārsti, ergoterapeiti, fizioterapeiti, masieri, audiologopēdi, mākslas terapeiti, uztura un citi speciālisti pakalpojumus sniedz klientiem no jaundzimušo vecuma līdz pat sirmiem gadiem, kad rehabilitācijai nozīmīga loma pacienta dzīves kvalitātes saglabāšanai. Sarunās ar kolēģiem no Ukrainas pārliecinājāmies, cik vienoti esam izpratnē par cilvēka veselības vērtību un cik nozīmīgs ir speciālistu savstarpējs atbalsts. Mediķus no Ukrainas interesēja, tieši kādas metodes izmantot pretsāpju un pretiekaisuma mazināšanai, kā notiek speciālistu izglītošana Latvijā, kā tiek organizēts ambulatori strādājošas multiprofesionālas rehabilitācijas nodaļas darbs.  Tāpat viesiem bija interesanti uzzināt, ka VCA poliklīnikā „Aura” ir pieejami gan valsts apmaksāti, gan maksas pakalpojumi,”  pēc tikšanās stāsta VCA poliklīnikas Aura Rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas vadītāja Una Skutula.

Informējot Veselības centru apvienības (VCA) poliklīnikas „Aura” plašo darba spektru, kā arī  Rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļas darbību un šis jomas speciālistu pieejamību Latvijā  Ukrainas ārstu un fizikālās medicīnas speciālistu delegāciju sagaidīja Veselības centru apvienības (VCA) poliklīnikas „Aura” direktore Anita Kamenščikova. Ukrainas ārstu vizīti Latvijā organizē VSIA Nacionālais rehabilitācijas centrs „Vaivari” un tikšanās notika kopā ar Nacionālais rehabilitācijas centra „Vaivari” Ārstniecība departamenta vadītāju Inesi Švarcu.

 

VCA poliklīnikas Aura rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļā pieejamās iekārtas

 

Rehabilitācijas iekārtas:

  • triecienviļņa terapija,
  • HILT lāzers,
  • Super Inductive System (SIS) – tehnoloģijas pamatā ir augstas intensitātes elektromagnētiskais lauks. Ārstnieciskā iedarbība – mazina sāpes, veicina lūzumu dzīšanu, miorelaksāciju, muskuļu stimulāciju un locītavu mobilizāciju.
  • kardiorehabilitacijas komplekss un Eleveo – komplekss ķermeņa svara atslogošanai - būtiski rehabilitācijai pēc gūžu un ceļa  locītavu operācijām.
  • Pelvic Trainer, ar kura palīdzību var iemācīties apzināti kontrolēt iegurņa muskuļus,

 

Jaunākās paaudzes fizikālās medicīnas iekārtas:

  • diаdinаmiskie viļņi,
  • amplipulss, darsonvalizācija,
  • induktotermija,
  • ultraaugstfrekvences terapija,
  • mikroviļņu terapijas iekārtas,
  • mаgnēttеrарijа, lāzerterapija. 

 

VCA poliklīnika „Aura” ir mūsdienīga ārstniecības iestāde – te ir plaša rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļa, kurā strādā profesionāli speciālisti, izveidota īpaša maksas pakalpojumu nodaļa – „Aura Premium”.

„Veselības centru apvienība” ir viens no lielākajiem privātās veselības aprūpes uzņēmumiem Latvijā ar filiālēm Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Daugavpilī, Talsos, Madonā un Saldū, Bauskā. Vairāk nekā 1500 VCA darbinieki nodrošina pakalpojumus 120 specialitātēs un pakalpojumu virzienos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likteņstāstu emocionālā vēsturniece

Reiz sākusi ar teātra anekdotēm, Anita Mellupe nu raksta dzimtu, skolu, novadu hronikas. Arī priecājas par mazbērniem un dzīvi Limbažos.

Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits