Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Cietā rieksta režisoram jāpiesakās cietumsoda izciešanai

Asa sižeta filmas Die Hard (Cietais rieksts) režisoram Džonam Maktīrnanam līdz 3.aprīlim jāpiesakās, lai izciestu par melošanu Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB) piespriesto cietumsodu, pirmdien vēstīja kino žurnāls The Hollywood Reporter.

Maktīrnans sniedza nepatiesas liecības Entonija Pelikano lietā, kurā viņš tika tiesāts par kāda filmu producenta sarunu noklausīšanos. Tiesa atzina viņu par vainīgu arī izspiešanā un sazvērestībā.

59 gadus vecajam režisoram, kas uzņēmis pirmo un trešo Cietā rieksta franšīzes filmu, 2010.gadā tika piespriesta brīvības atņemšana uz 12 mēnešiem un 100 000 ASV dolāru (54 500 latu) soda nauda.

Līdz šim Maktīrnans izvairījās no cietumsoda, iesniedzot vairākas apelācijas sūdzības. Taču nu ASV Augstākā tiesa atteikusies no atkārtotas lietas noklausīšanās un piemērojusi viņam termiņu, līdz kuram režisoram labprātīgi jāsāk soda izciešana.

Tomēr Maktīrnanu atbalsta daudzas Holivudas zvaigznes, tostarp kulta filmas Pulp Fiction (Lubene) aktieris Semjuels Džeksons. "Mēs vēlamies izteikt atbalstu lieliskajam Džonam Maktīrnanam," tvītoja aktieris.

Pelikano divās atsevišķās tiesas prāvās 2008.gadā tika atzīts par vainīgu pavisam 78 kriminālpārkāpumos. Pašlaik viņš izcieš piespriesto 15 gadu cietumsodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko