Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Līvu akvaparks nedēļas nogalē atsāks darbību

Ūdens atrakciju parks Līvu akvaparks darbību atsāks šīs nedēļas nogalē - 20.jūnijā, lai arī pēc ārkārtējās situācijas beigām ekonomisku pamatu darbības atjaunošanai nesaskata, aģentūrai LETA pastāstīja Līvu akvaparka īpašnieces Akvaparks izpilddirektore Velta Lasmane.

Viņa norādīja, ka Līvu akvaparka apmeklētāju plūsmu veido vietējie iedzīvotāji un viesi no ārvalstīm attiecīgi 58% un 42% apmērā.

"Visas prognozes ir saistītas ar Covid-19 potenciālo draudu psiholoģisko aspektu. Cik ātrā laikā cilvēki atrod no bailēm? Cik ātrā laikā atjaunosies tūristu plūsma? Ko izvēlēsies baudīt cilvēki pēc ierobežojumu atcelšanas? Tas, kurš var atbildēt uz šiem jautājumiem, var prognozēt. Pašlaik viss norāda uz to, ka process būs visai ilgs un tūrisma nozares un saistītu nozaru izdzīvošanas jautājums būs ārkārtīgi aktuāls. Un arī šo periodu valsts nostāja un atbalsts būs būtisks," atzina Lasmane.

Tāpat Līvu akvaparka īpašnieces izpilddirektore stāstīja, ka līdz ar ārkārtējās situācijas iestāšanos Līvu akvaparks apturēja darbību uz trim mēnešiem jeb 92 dienām, nodrošinot darbiniekiem dīkstāvi.

Lamane arī atzīmēja - neskatoties uz to, ka Līvu akvaparks darīja visu nepieciešamo izmaksu samazināšanai, parka uzturēšana izmaksā no 40 000 līdz 60 000 eiro mēnesī. Ārkārtējās situācijas dēļ Akvaparka zaudējumi šogad pirmajos piecos mēnešos sasniedza vairāk nekā 300 000 eiro.

"Par ārkārtas situācijas pārciešanu varēsim runāt ne agrāk par 2023.gada vidu, ja būsim tikuši ārā no tās aizas, kurā nonācām Covid-19 ieviesto ierobežojumu dēļ," sacīja Lasmane, vienlaikus uzsverot, ka uzņēmuma darbībā zemākais punkts vēl nav sasniegts.

Tostarp Lasmane pauda, ka ir maldīgi domāt, ka līdz ar ārkārtējās situācijas atcelšanu un pulcēšanās nosacījumu mīkstināšanu var atsākties bizness - ūdens atrakciju parka viesu kritiskais minimums ir 500 cilvēku dienā.

Pēc Lasmanes stāstītā, visi investīciju projekti patlaban uz nenoteiktu laiku ir pārtraukti vai apturēti. Šogad bija plānoti vairāki projekti klientu apkalpošanas jomā un jumta siltumizolācijas atjaunošana. Vienlaikus septembris šogad netiks veltīts ikgadējai apkopei, bet gan klientu apkalpošanai.

Runājot par darbiniekiem, Lasmane apgalvoja, ka neviens darbinieks netika atlaists, taču daži aizgāja paši. Visi, kuri kvalificējās dīkstāves pabalsta saņemšanai, to arī saņēma - pēdējā pieteikumā pabalstam no 56 iekļauti 49 cilvēki. Savukārt trīs darbinieki palika nodarbināti uzņēmumā, lai, pirmkārt, uzraudzītu iekārtu darbību un, otrkārt, nodrošinātu valsts institūciju prasības, uzturētu komunikāciju ar lēmējiem.

Savukārt, kas attiecas uz Covid-19 vīrusa ierobežošanu Līvu akvaparkā, Lasmane stāstīja, ka visā atrakciju parkā ir izstrādāts informācijas izvietošanas plāns ar distancēšanās un higiēnas ievērošanas norādījumiem un atgādinājumiem. Ir papildināti apmeklētāju noteikumi, izvietotas atbilstošas brīdinājuma zīmes, vairoti dezinficēšanas pasākumi. Baseinu ūdens hloru saturoša dezinfekcijas līdzekļa koncentrācija tiks uzturēta pieļaujamā diapazona augšējā robežā.

Firmas.lv informācija liecina, ka pērn Līvu akvaparka īpašniece Akvaparks strādāja ar 4,575 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 624 925 eiro apmērā.

Kompānija Akvaparks reģistrēta 2000.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,13 miljoni eiro. Akvaparka kapitālā 66,54% pieder SIA Korporatīvā sabiedrība, 15,72% - SIA Uniholding, 11,64% - SIA Art Managment, bet 6,1% - SIA Etro Serviss, savukārt kompānijas patiesā labuma guvēji uz īpašumtiesību pamata ir Pēteris Šmidre, Benno Popļanskis, Tatjana Gedžiene un Ella Elstere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko