Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Palladium muzicēs norvēģu sintpopa apvienība Casiokids

27.aprīlī koncertzālē Palladium uzstāsies viena no veiksmīgākajām norvēģu apvienībām - Casiokids. Grupai raksturīgi eksperimenti ar neordināriem mūzikas paņēmieniem, kā rezultātā radīta ambienti šarmanta un gaisīga deju mūzika.

Casiokids ir sintpopa apvienība, kurā darbojas Bergenas un Stavangeras mūziķi. Līdzīgi kā Röyksopp, arī Casiokids eksperimentē ar tipiskajām Skandināvu minimālistiskajām indī un elektro-popa melodijām. “Mēs mēģinām taisīt mūziku, kas ir kaut kur pa vidu starp ABBA, Technotronic un Whigfield, bet pagaidām mums nekas nesanāk,” šādi savu darbību raksturojuši grupas mūziķi.

Kā atzīst daudzi mūzikas apskatnieki – Casiokids ir viena no veiksmīgākajām apvienībām norvēģu mūzikas vēsturē. 2010.gadā grupa kļuva par īstu sensāciju uzvarot leģendārās popgrupas A-HA veidotajā jauno talantu konkursā. Grupas singls Grønt lys i alle ledd / Togens hule bija pirmais skaņdarbs norvēģu valodā kas tika izdots Lielbritānijā. Pēc singla panākumiem Lielbritānijas mūzikas izdevums NME raksturoja Casiokids kā „labāko kas radies Norvēģijā kopš metāla uzplaukuma”.

Casiokids sastāvā muzicē Ketils Kindens Endresens, Fredriks Ogreids Vogsborgs, Omārs Emanuēls Jonsens un Kjetils Bjoreids Ābo.

Biļetes uz koncertu tirdzniecībā pieejamas no 14.marta visās Biļešu Serviss kasēs un www.palladium.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko