Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Astrologs iesaka, kā sagaidīt saulgriežus

Naktī uz pirmdienu šogad sāksies astronomiskā ziema plkst. 01:02. Pēc astrologu domām šogad  šis laiks ir īpaši maģisks, portālu Diena.lv informēja astrologs Kristaps Baņķis.

"Senlatviešiem gadskārtu svinēšanas bija kā "Laika lūkas” - iespēja zīmīgā laikā caur dabas cikliskumu ietekmēt savu dzīvi visa gada garumā." Lai labākie laiki neietu zudumā, latvieši cītīgi sekoja Mēness ciklam. Mūsdienās, kad izpratne par dabas cikliskumu un planētu stāvokli ir pilnīgāka, par astrologa pienākumu uzskatu latvju gadskārtās paredzētos rituālus ietērpt tam vislabvēlīgākajā laikā," stāsta Kristaps Baņķis.

Astrologs uzsver, ka vismaģiskākais, protams, ir tieši pats brīdis, kad Saule pāriet Mežāža zīmē - 22. decembrī plkst. 1:02. Tomēr Jauns Mēness, kas parasti atdara vārtus visam jaunajam, tieši šajā brīdī ir tukšs jeb neauglīgs. Savu ritējumu jauna Mēness cikls sāks vien pāris stundas vēlāk - plkst. 3:36. Bet rituāliem svarīgs laiks ir 22.decembrī plkst. 12:02 un plkst. 17:57, kad var svinēt Ziemassvētkus latviskā, tautiskā rituālā, atbilstoši Saules un Mēness dienas aprakstam.

„Tā ir lieliska iespēja atvērtajā Laika lūkā uzlabot ne tikai savu, bet arī visas tautas karmu! Vēl vairāk priecātos, ja to saprastu arī tautas priekšstāvji!” norāda astrologs.

Laiks esot izcili labvēlīgs arī gaidāmā gada plānošanai. Pirmos plānus var sākt kaldināt 22.12., bet pamatīgāk - 24.12.”

Īpaši svarīga šāda kārtība esot tādēļ, ka 23.decembrī plkst. 18:33 "Taisnības un spaidu ministrijas" planēta Saturns uzsāk savu 2,5 gadu ciklu Strēlnieka zīmē. Līdz tam visas norises esot ar atskatu pagātnē, pēcāk – plānojami lieli un mazi darbi ar skatu nākotnē.

Baņķis atgādina, ka diena pirms Ziemas Saulgriežiem, tātad 21.decembris, ir ideāls laiks lielākai organisma atslodzei, garīgo, materiālo parādu atdošanai, istabas sakārtošanai, mantu izmešanai, atdošanai, sadedzināšanai. Iepriekšējā vakarā pirms Ziemas Saulgriežiem der nomazgāt visus gada netīrumus pirts rituālā. Svarīgi ir atteikties no visa, kam jāaiziet, ko negribētos ienest jaunā gadā un būtu vērts atlaist – gan mantu, gan cilvēku,.

Baņķis vieš optimismu arī par ierastajām svētku dienām: "Šogad paveicies arī ar 24.decembri, kas ir vislabākā no kristiešu svētku dienām. Mēness Ūdensvīra zīmē veicinās neparastu, draudzīgu kopā sanākšanu. Mēness atrašanās Perigejā gan uzdzīs arī pa melodramatiskai notij vientuļajos. Bet tā jau nolaidība visa gada (vai karmas) garumā. 31.decembrī arī gadījies harmonisks planētu stāvoklis, turklāt ēdelīgajā, baudkārajā un komfortu mīlošajā Vērša zīmē. Gadu jāsagaida pie labi klāta galda!”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko