Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Austrālija un Jaunzēlande ziņo: Pasaules gals nav pienācis

21.decembra rītā Austrālijas un Jaunzēlandes iedzīvotājus pārpludinājuši radu, draugu un svešinieku jautājumi sociālajos tīklos, vai abas dienvidu puslodē esošās valstis jau piemeklējis Maiju civilizācijas pareģotais pasaules gals. Kā zināms, Jaunzēlande un Austrālija ir to valstu vidū, kurās 21.decembris pienācis visātrāk.

"Vai ir izdzīvojušie?“, „Vai jūs vēl dzīvi?“ – tūkstošiem šādu un līdzīgu ziņojumu pārpludinājuši Austrālijas oficiālo lapu sociālajā tīklā Facebook. „Jā, mēs esam dzīvi,“ atbildējuši kontinenta pārstāvji, pirmajās 21.decembra stundās saņemot vairāk kā 150 000 „patīk“ un 6000 komentāru.

Jaunzēlandes iedzīvotāji 21.decembra rītā steiguši ziņot saviem draugiem un radiem, ka pasaules gals šajā zemeslodes pusē nav pienācis.

Arī Krievijas austrumos 21.decembris pienācis vairākas stundas agrāk, nekā Latvijā. Taču, kā 20.decembra preses konferencē uzsvēris valsts galva Vladimirs Putins, Krievijā un pasaulē 21.decembrī pasaules gals nepienākšot.

„Es zinu, kad atnāks pasaules gals,“ ceturtdien V.Putins apgalvoja preses konferencē, kurā vairāk kā četru ar pus stundu garumā atbildēja uz vairāk kā 1000 žurnālistu jautājumiem. „Apmēram pēc 4,5 miljardiem gadu,“ pavēstījis prezidents, norādot, ka saules dzīves cikls esot 7 miljardi gadu, un pasaules gals tāpēc pienākšot tik pēc 4,5 miljardiem gadu. „Vai jūs esat nobijies,“ vēlāk kāds cits žurnālists vaicājis V.Putinam. „Kāpēc baidīties no neizbēgamā,“ savukārt atbildējis V.Putins.

Tiesa gan, 21.decembra rīts Krievijas austrumos nav sācies bez starpgadījumiem. Plkst.2.32, pēc vietējā laika, seismologi reģistrējuši zemestrīci Klusajā okeānā Sahalīnas salas apkaimē, ziņo aģentūra Interfax. Zemestrīce bijusi 3,9 balles stipra, taču vietējās varasiestādes ziņo, ka cunami draudus tā nav radījusi, arī cilvēki cietuši nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko