Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Baltās nakts ietvaros no izlasītiem žurnāliem taps EKO mākslas instalācija

Mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts ietvaros SIA "Zaļā josta" aicinās apmeklētājus iesaistīties kopīgā EKO instalācijas radīšanā, no izlasītiem žurnāliem veidojot enerģiski spēcinošu vietu, kur ļauties pozitīvām emocijām. Instalācija tiks radīta Latvijas Nacionālās operas skvērā, Cafe Opera āra terasē no plkst. 18.00 līdz 22.00. "Zaļā josta" aicina Baltās nakts apmeklētājus piedalīties instalācijas tapšanā un līdz pusnaktij doties apskatīt kopīgi radīto EKO dizaina brīnumu.

Par instalācijas ideju stāsta tās autore, SIA "Zaļā josta" mārketinga vadītāja Laima Jekšiņa: "Esam izvēlējušies Balto nakti kā mākslas un kultūras platformu, lai netradicionālā un oriģinālā vaidā demonstrētu otrreizēji izmantojamu materiālu atkārtotas pielietošanas iespējas. Turklāt uzskatām, ka ir svarīgi ne tikai ikvienam parādīt, cik ātri un vienkārši nevajadzīgas lietas iespējams pārvērst EKO dizaina priekšmetos, bet arī aicināt cilvēkus izmēģināt šīs iemaņas pašu spēkiem, veidojot nelielu daļu no kaut kā liela, iespaidīga un fascinējoša. Līdzīgi kā mēs Baltajā naktī pa mazām daļām veidosim kopīgu instalāciju, tā arī aicinām cilvēkus ikdienā veikt mazākus vai lielākus labos darbus, lai padarītu mūsu vidi tīrāku, zaļāku un sakoptāku."

Instalācijas veidošanā tiks izmantoti vecie žurnāli, kas, atkāroti pa lappusei pārlapoti, pārtaps vējā maigi zvanošos papīra zvanos. Instalācijas izejmateriāla izvēle nav nejauša: "Otrreizēji pārstrādājot glancētos žurnālus nav iespējams iegūt tik augstvērtīgu otrreizējo izejvielu, kā, piemēram, pārstrādājot apdrukātu biroja papīru," stāsta L. Jekšiņa. "Taču šos pašus žurnālus varam atdzīvināt jaunā veidolā – dekorācijās, instalācijās un mākslas objektos. Šāds žurnālu EKO dizaina brīnums taps Baltajā naktī, parādot, ka, pieliekot kripatiņu izdomas, varam rast interesantu pielietojumu ikvienai nevajadzīgai lietai."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko