Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Betmens spētu lidot, taču ne izdzīvot pēc nolaišanās

Betmens varētu lidot, izmantojot vien pie tērpa piestiprināto apmetni, taču nolaižoties gūtu smagus ievainojumus, atklāts jaunā aerodinamikas pētījumā.Tērps ļautu supervaronim lidot ļoti ātri, taču pēc tam viņš ietriektos zemē un, visticamāk, ietu bojā, noskaidrojuši Lesteras universitātes fizikas studenti.

Viņi vēlējās noskaidrot, vai 4,6 metrus platais apmetnis ļautu Betmenam lidot pār naksnīgo Gotemas pilsētu.Jauno fiziķu komanda aprēķināja, ka tad, ja supervaronis nolēktu no 150 metrus augstas ēkas, viņš varētu nolidot aptuveni 350 metrus.Taču lidojumā tiktu sasniegts ātrums līdz pat 110 kilometriem stundā. Tuvojoties zemei, tas kristos līdz 80 kilometriem stundā. Ietriecoties zemē ar tādu ātrumu, nav iespējams izvairīties no smagiem vai pat nāvējošiem ievainojumiem.Studentu grupa ieteica Betmenam, kurš 20.jūlijā atgriežas uz kinoekrāniem filmā Dark Knight Rises (Tumšais bruņinieks atgriežas), izmantot izpletni.Studentu pētījums Trajectory of a Falling Batman (Krītoša Betmena trajektorija) publicēts Lesteras universitātes akadēmiskajā žurnālā Journal of Special Physics Topics."Lai izdzīvotu lidojumā, Betmenam noteikti vajadzētu lielāku apmetni," uzskata jauno pētnieku komandas dalībnieks Devids Māršals. "Taču, ja Betmens vēlas saglabāt savu stilu, viņš varētu izmantot līdzīgu mehānismu kā reaktīvajās lidmašīnās."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Ielūdz strübergs un Horens: MAMA DŽAGA MAMA RAGA!

Sestdien, 20. aprīlī, ar jaunu dziesmu “MAMA DŽAGA MAMA RAGA!” klajā nākuši strübergs un Horens, kuri līdz ar šo dziesmu vēlas vairot mieru un mīlestību ikvienā cilvēkā atsevišķi un visos kopumā. Sing...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko