Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Centrāltirgū tiks rīkoti Ziemassvētku pasākumi

Centrāltirgū no 20.decembra līdz 23.decembrim norisināsies dažādi Ziemassvētku pasākumi kā lielajiem, tā mazajiem apmeklētājiem, informēja Centrāltirgus pārstāvis Ivars Jakovels.

Visplašākā svētku programma Centrāltirgus apmeklētājiem tiks piedāvāta 21.decembrī no plkst.11 līdz plkst.15.

Svētku noskaņu apmeklētājiem dāvās rūķu orķestris Promenāde, Sniegbaltīte, kuras tēlā būs iejutusies pasākumu vadītāja Jogita Pūpola, un rūķenes - čaklās radošo darbnīcu vadītājas.

Rūķu orķestris pieskandinās visus tirgus paviljonus ar populārām Ziemassvētku melodijām, lai šīs svētku dienas apmeklētāji kopā ar saviem pirkumiem līdzi uz mājām paņemtu arī jautru noskaņojumu. Nēģu laukumā virmos ābolu, krustnagliņu, apelsīnu un kanēļa aromāts, jo Sniegbaltīte aicinās tirgus apmeklētājus sasildīties un nobaudīt uz īsta ugunskura gatavotu karsto ziemas dzērienu. Rūķenes aicinās gan lielus, gan mazus piedalīties radošajā dabas velšu eglīšu rotājumu izgatavošanas darbnīcā, izmantojot dažādus dabas materiālus: salmenes, čiekurus, skujas, salmus, riekstus, ābolus u.c. materiālus.

Ikvienam būs iespēja iemēģināt roku piparkūku glazēšanā un piedalīties akcijā Rīga veido savu piparkūku tirgu - iespēja ikvienam apmeklētājam izdekorēt savu piparkūkas cilvēciņu un ievietot to unikālā Rīgas Centrāltirgus piparkūku maketā.

Paralēli radošo darbnīcu norisei, godinot skaisto Ziemassvētku eglīti, apmeklētāji tiks iesaistīti dažādās Ziemassvētku spēlēs un mīklu minēšanā. Būs iespēja fotografēties kopā ar Sniegbaltīti un pārvērsties par rūķi īpaši veidotā fotostūrītī. Fotogrāfijas pēc pasākuma tiks ievietotas jaunajā Centrāltirgus mājaslapā www.centraltirgus.lv ar iespēju tās lejupielādēt.

Savukārt amatnieku un mājražotāju tirdziņā Centrāltirgū un Vidzemes tirgū no 20.decembra līdz 23.decembrim piedalīsies labākie sava aroda meistari no visas Latvijas, pārstāvot dažādus mūsu zemes etnogrāfiskos novadus un demonstrējot dažnedažādus tautas amata mākslas veidus. Tirdziņā būs iespējams iegādāties gan saldāko medu un gardāko maizi, gan vismeistarīgāk kūpinātās desas un žāvētās zivis. Toties amatnieki piedāvās visdažādākos izstrādājumus no koka un māla, vilnas un dzijas, dzintara un sudraba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko