Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Diviem mediju pārstāvjiem uzrāda apsūdzību Midltones kailfoto lietā

Diviem cilvēkiem izvirzīta apsūdzība saistībā ar prinča Viljama sievas Ketrīnas kailfoto iemūžināšanu un publicēšanu, ziņo ārzemju prese.

Apsūdzības izvirzītas Franču žurnāla Closer izdevniecības vadītājam Ernesto Mauri, kā arī fotogrāfam, kas pērn Provansā iemūžināja Kembridžas grāfieni sauļojoties bez peldkostīma augšdaļas kopā ar princi Viljamu karaļnama pārstāvim piederošā privātīpašuma teritorijā. Aizdomās turamā statuss piemērots vēl vienam fotogrāfam – Velēraijai Sio saistībā ar fotogrāfiju iemūžināšanu un publicēšanu reģionālajā laikrakstā La Provence, vēsta izdevums Guardian.

Kā zināms, Ketrīnas kailfoto skandāls sākās pērnā gada septembrī. Lai arī britu prese lielākoties atteicās puskailās grāfienes bildes publicēt, pirmais izdevums, uz kura lappusēm nonāca kailfoto, bija Francijas izdevums Closer, kas pieder bijušā Itālijas prezidenta Silvio Berluskoni izdevniecībai Mondadori.

Britu karaļnama juristi pēc tam, kad pirmās prinča Viljama un viņa sievas bildes tika publicētas Closer, panāca aizliegumu pārējo fotogrāfiju pārpublicēšanai šajā žurnālā. Taču kailfoto skandāls jau bija izvērties plašumā – britu karaļnama pārstāves fotogrāfijas jau tika pārpublicētas citā Mondadori izdotajā žurnālā Chi, dāņu izdevumā Se og Hor, kā arī Īrijas Daily Star. Bildes tika nopludinātas arī internetā.

Francijas tiesībsargājošās iestādes notikušā sakarā ierosināja krimināllietu. Tā kā pāris atradies norobežotā privātīpašumā, kurš atrodas vairāku simtu metru attālumā no ceļa un ir aizsargāts no gāramgājējiem, šo fotogrāfiju uzņemšana klasificējama kā “īpaši uzbāzīga iejaukšanās” prinča Viljama un viņa sievas dzīvē, atzina Francijas tiesa.

Īrijas laikraksta Daily Star redaktors savukārt tika atstādināts uz izmeklēšanas laiku, bet vēlāk viņš iesniedza atlūgumu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko