Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Cildina Simtgades izcilnieka stipendiju ieguvējus

Ceturtdien, 1. novembrī, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu centrā tika sumināti spožākie vidējo izglītības iestāžu absolventi, kuri saņēmuši Simtgades izcilnieka stipendiju. Notikumā tika atzīmēta arī Simtgades loterijas 4. sērija.

Atbalstu 500 eiro apmērā 2018. mācību gada izskaņā saņēma 347 vidusskolu, ģimnāziju, tehnikumu un koledžu beidzēji visā Latvijā. Stipendiju programma no loterijā iegūtajiem līdzekļiem tiks turpināta arī 2019. mācību gadā.

Atbalsts skolēniem par mācību sasniegumiem, aktīvu sabiedrisko darbu, iesaistīšanos mākslinieciskajā pašdarbībā un sporta aktivitātēs, kā arī par ieguldījumu izglītības iestādes attīstībā ir Simtgades loterijas tālejošais mērķis. Šis atbalsts absolventiem iespējams, pateicoties Latvijas iedzīvotājiem, kuri piedalījušies Latvijas Loto organizētajā Simtgades loterijā.

Simtgades loterijas stipendiāte, RTU inženierzinātņu vidusskolas absolvente Rebeka Anna Līpiņa, kura šogad ir uzsākusi studijas Rīgas Tehniskajā universitātē, studiju programmā Ķīmijas tehnoloģija norāda: "Latvijas Loto stipendijas parāda, ka valsts novērtē un atbalsta talantīgus jauniešus, iedrošina jauniem panākumiem, kā arī rūpējas par savu nākotni. Par piešķirtās stipendijas līdzekļiem iegādājos jaunu datoru, kas palīdzēs studiju procesā un virzībā uz manu mērķi izglītībā – iegūt doktora grādu."

Ne velti Simtgades loterijas 4. sērijas prezentācijas norisei izvēlēts Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskais centrs Torņakalnā, jo vairāki pasākumā klātesošie Simtgades izcilnieku stipendijas saņēmēji, kas nu jau uzsākuši mācību gaitas augstskolās, piedalījās diskusijā Darbs. Izcilība. Panākumi. Izcili jaunieši – jaunās simtgades veidotāji, kuras ietvaros dalījās ar pārdomām par Latvijas nākotni, kā arī atklāja savas Latvijas vērtības, kas jau tuvākajā laikā papildinās virtuālā vērtību muzeja simtagdesvertibas.lv vietni, kurā ikviens iedzīvotājs var pievienot savu Latvijas simtgades vērtību. Diskusijā piedalījās arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, VAS Latvijas Loto valdes priekšsēdētāja Maija Kubli, kā arī kustības Iespējamā misija pārstāvji.

"Mums ir patiess prieks, ka Latvijas Simtgades loterijas iniciatīva ir iemantojusi popularitāti un atzinību sabiedrībā, un tās pamatā neapšaubāmi ir šis cēlais mērķis – ar īpašām stipendijām atbalstīt Latvijas izcilos jauniešus turpmākiem sasniegumiem. Šodien mēs varam pārliecināties par to, ka loterijas mērķis ir bijis uzstādīts pareizs –Simtgades loterijas stipendiāti turpina mācības augstākās izglītības iestādēs, ir pievienojušies studentu saimei un jau tuvākajā laikā sniegs savu pienesumu mūsu valsts izaugsmei. Tāpat ir gandarījums, ka šī iniciatīva spožākajiem vidējās izglītības iestāžu absolventiem tiks turpināta arī nākamgad, un es ļoti ceru, ka tā kļūst par pastāvīgu un ilgtermiņa tradīciju Latvijā," uzsver finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

"Simtgades loterija šobrīd ir kļuvusi par Latvijas Loto populārāko produktu. Ar vērtīgiem laimestiem iepriecināti daudzi tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. Tomēr – ne jau tikai laimestos slēpjas šīs loterijas būtība un veiksme. Mēs priecājamies, ka mums ir iespēja laist klajā nākamo tās sēriju un vienlaikus ar to turpināt arī stipendiju programmu, atbalstot izcilākos skolu jauniešus. Viņi, neapšaubāmi, būs Latvijas nākamās simtgades veidotāji un mūsu valsts intelektuālais pamats. Turklāt arī ceturtās sērijas Simtgades loterijas biļetes rotā izcilu latviešu mākslinieku darbi, tā popularizējot sabiedrībā vienu no Latvijas vērtībām – mūsu talantīgo mākslinieku darbus. Var teikt, ka katra loterijas biļete ir mazs mākslas darbs, ko mūsu pircēji var saglabāt par piemiņu," uzsver Latvijas Loto valdes priekšsēdētāja Maija Kubli.

Jau tradicionāli arī Simtgades loterijas 4. sērijas biļetes rotā Latvijas mākslinieku veikums. Uz piecām jaunajām biļetēm redzami tautā iemīļotu autoru – Imanta Vecozola, Alekseja Naumova, Irēnas Lūses, Anitas Paegles un Ilzes Avotiņas darbi. Tāpat kā iepriekš, iegādājoties biļeti, iedzīvotājiem būs iespēja laimēt kādu no četriem laimestiem 100 tūkstošu eiro vērtībā, 20 laimestiem 10 tūkstošu eiro vērtībā vai arī mazākiem laimestiem 5 līdz 1000 eiro apmērā. Turklāt tiks turpināta arī Simtgades loterijas stipendiju programma, daļu no loterijas ieņēmumiem novirzot izcilāko un sabiedriski aktīvāko jauniešu atbalstam.

Simtgades loterija līdz šim pārdota par vairāk nekā 15 miljoniem eiro un tas ir Latvijas Loto līdz šim veiksmīgākais nacionālās momentloterijas projekts. Līdz šim laimēti un izmaksāti vienpadsmit 100 000 eiro laimesti un piecdesmit septiņi 10 000 eiro laimesti. Kopā Simtgades loterijā laimestos līdz 2018. gada 30. septembrim izmaksāti 8,55 miljoni eiro. Pateicoties Simtgades loterijas projektam 2018. gada izlaidumā stipendijas 500 eiro apmērā izmaksātas 347 Latvijas vidējo izglītības iestāžu absolventiem.

Latvijas Loto ir Latvijas nacionālais loteriju uzņēmums, un tā vienīgais īpašnieks ir Latvijas valsts. Latvijas Loto sniedz cilvēkiem augstākās klases spēles iespēju sociāli atbildīgā veidā, kur ieguvējs ir ikviens — daļa gūst laimestus, bet visi — jauku izklaidi un apziņu, ka ar viņu līdzdalību tiek finansēti projekti, kas nozīmīgi katram no mums Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko