Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

FOTO: Lietuvas liti birdina asaras par eiro ieviešanu

Trešdien, 16.jūlijā, Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju, ar kuru atbalsta Lietuvas pievienošanos eirozonai 2015.gada 1.janvārī. Tādējādi Lietuva kļūs par 19.eirozonas dalībvalsti. Līdzīgi kā Latvijā pirms jaunās valūtas ieviešanas, arī daļā Lietuvas sabiedrības lita nomaiņa pret eiro uzjundījusi sentimentālas jūtas.

Lietuvieši skumjas par nacionālās valūtas nomaiņu pret vienoto eirozonas valūtu pauduši visai oriģinālā veidā, aizsākot kustību Raudošie liti. Tās ietvaros cilvēki dažādu nominālu litu banknotēs attēloto personāžu portretus izgrezno ar uzzīmētām asarām. Savdabīgā kustība jau piesaistījusi Lietuvas plašsaziņas līdzekļu uzmanību, bet aktīvisti izveidojuši _Raudošo litu _profilu sociālajā tīklā Facebook, kur cilvēki var dalīties ar apzīmēto banknošu attēliem. Tiesa gan, lai aplūkotu profila fotogaleriju, jānosūta draudzības uzaicinājums.Jau vēstīts, ka Lietuvai no 2015.gada 1.janvāra ir jāpievienojas eirozonai, teikts Eiropas Parlamenta trešdien pieņemtajā rezolūcijā.EP balsojums atbalsta Eiropas Komisijas ierosinājumu un arī Eiropas Savienības dalībvalstu un valdību vadītāju politisko atbalstu jūnija Eiropadomes sanāksmē.Parlamenta ierosinājumu pieņēma, 545 deputātiem balsojot par, 116 pret un 34 atturoties. Tajā EP "atbalsta eiro ieviešanu Lietuvā 2015. gada 1.janvārī," teikts Eiropas Parlamenta paziņojumā medijiem.Lietuva būs eirozonas 19.dalībvalsts. Igaunija pievienojās eirozonai 2011.gadā, bet Latvija par eirozonas dalībvalsti kļuva šogad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko