Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Grupa Newsboys sola atgriezties Latvijā vēlreiz

Grupas Newsboys mūziķus uz sarunu izdodas noķert Baltijas Jauniešu festivāla laikā, kura ietvaros šajā nedēļas nogalē Arēnā Rīga grupa uzstājās kopā ar citiem gospeļmūzikas smagsvariem un viesmāksliniekiem - Maiklu V.Smitu, _Parachute band _no Jaunzēlandes un citiem.

Uz interviju četras reizes Grammy balvai nominētās, Dove un Billboard Music Video balvas ieguvušās grupas mūziķi ierodas ar pamatīgu nokavēšanos. Tā kā pēc stundas grupai paredzēta vēl viena uzstāšanās, viņu menedžeris paziņo – sarunai mūziķi varot veltīt vien 10 minūtes. Jautājumi jāuzdod bariņā ar citiem intervētājiem, mūziķi atbild izsmeļoši, taču laiks intervijai ir ārkārtīgi īss.

- Vai pirms savas ierašanās jūs zinājāt kaut ko par Rīgu, Latviju?
Džefs Frankenšteins (taustiņi): Nedaudz. Patiesībā es sekoju līdzi hokeja jaunumiem, kas notiek starptautiskajā arēnā, tāpēc zināju par Latviju. Turklāt 90.gados mani vecāki daudz ceļoja uz šo reģionu – viņi bija misionāri un mācīja mūziku.
Maikls Taits (solists): Pirms šī brauciena zināju tikai nedaudz. Bet man te patīk. Mēs noteikti atgriezīsimies. Man ļoti patīk šejienes cilvēki. Ļoti patīk laika apstākļi un tas, ka tumšs paliek ļoti vēlu. Esmu fans.

- Vai jums ir bijis laiks apskatīt Rīgu?
Dankans Filips (bundzinieks): Nedaudz. Vakar mēs bijām aizgājuši uz Vecrīgu. Tā ir lieliska. Lielākā daļa Eiropas ir skaista, it īpaši Austrumeiropa. Esmu bijis līdz šim Slovākijā, Čehijā, Prāgā, taču man nebija skaidrs, ko ieraudzīšu šeit. Es nezināju, cik daudz te varēs just Austrumbloka ietekmi, ja zināt, ko es ar to domāju.

- Centrā jau to nejūt…
Dankans: Tas gan, bet es to nezināju… Taču šeit viss ir brīnišķīgi. Tik skaisti.

- Jūsu grupa ir cēlusies no Austrālijas pilsētas Mulūlabas. Kad jūs pēdējo reizi tur bijāt?
Dankans: Pirms diviem gadiem. Un cik tā ir brīnišķīga vieta! Mulūlabā pie okeāna slejas daudzstāvu mājas, man patīk atvaļinājuma laikā tur dzīvot – ar skatu uz okeānu un pludmali.  

- Kuru valsti jūs apmeklējāt pirms Latvijas?
Džefs: Vāciju. Mēs tur uzstājāmies, pirms tam mēs bijām Londonā, bet rīt atkal dodamies atpakaļ uz ASV, uz savām mājām.

- Maikls ar grupu Newsboys uzstājas jau vairāk kā trīs gadus kopš grupu pameta Pīters Fēlers. Kādas attiecības jums ir izveidojušās grupā?
Džefs: Šis ir bijis lielisks laiks. Es grupā spēlēju jau vairāk kā 20 gadus, un, kad Maikls pievienojās Newsboys, mums tās visiem bija gaidītas izmaiņas. Mēs esam sajūsmā, jo Maikla atnākšana ienesa grupā jaunas vēsmas. No sākuma gan bija nedaudz citādāk (Maikls piekrītoši māj ar galvu), jo tas bija pārejas laiks, taču mēs visi zinājām, ka šīm izmaiņām ir lielisks potenciāls. Te nu mēs esam četrus gadus vēlāk, un, man šķiet, ka viss tikai sāk patiesi plaukt un ziedēt.

- Kas jūs kā mūziķus iedvesmo? Ko jūs teiktu saviem faniem, kas jums uzdotu šādu jautājumu?
Maikls: Paldies par atbalstu. Mēs izmantojam mūziku kā platformu, kā līdzekli, ar kuru dalīties svarīgos, dzīvi izmainošos vēstījumos. Mūzika ir mainījusi nācijas. Tā ir bijusi izmaiņu priekšgalā. Tā ir ļoti spēcīga. Mūzika runā spēcīgāk nekā dažbrīd vecāki, noteikti skaļāk par politiķiem un arī par daudziem mācītājiem. Tāpēc mēs ļoti nopietni izturamies pret to, kādas dziesmas atskaņojam publiski.

- Kā šī koncerttūre God’s not dead, kas veltīta jūsu jaunākā albuma iznākšanai, atšķiras no visām iepriekšējām?
Džefs: Šīs tūres tēma ir: "Dievs nav miris". Ar šo tūri un albumu vēlamies citus iedrošināt un pateikt, ka Dievam mūsu dzīvē ir atvēlēta vieta. Viņš nav domāts tikai veciem vai kādiem īpašiem cilvēkiem. Viņš eksistē. Viņam ir plāns mūsu dzīvēm. Īpaši šo tūres koncertu laikā jūtam, ka varam iedrošināt citus ar savu vēstījumu, varam būt kā gaisma tiem, kas meklē, it īpaši šajā laikmetā, kurā Dievs ir ielikts stūrī un paziņots: "Viņš neeksistē. Viņš nav svarīgs".

- Vai jūs šādi cenšaties atmodināt Ameriku pēc globālās finanšu krīzes? Ko jums nozīmē Amerika?
Džefs: Ak… (smejas). Mēs daudz laika pavadām Amerikā, tās ir mūsu mājas, mēs tās mīlam. Mēs Amerikā gadā sniedzam aptuveni 150 koncertus, savukārt Eiropā tikai piecus vai desmit, varbūt pat mazāk. Taču mēs ar prieku raugāmies uz iespēju pavadīt vairāk laika Eiropā nākotnē, jo durvis ir atvērušās.
Maikls: No Amerikas nāk šāds teiciens: “Mājas ir tur, kur ir sirds.” Tāpēc jums, latviešiem, šīs ir mājas, un mēs tās mīlam. Amerika? Mēs mīlam Ameriku!
Džefs: Jā, jūs mūs esat tik silti sagaidījuši, gluži kā karaļus. Šeit dzīvo ļoti daudz jauku cilvēku.

- Bet kā ar ģimenes dzīvi? Dzīvojot uz čemodāniem, kā veidojas attiecības ar ģimenes locekļiem?
Džefs: Mēs šādi dzīvojam jau vairāk kā 20 gadus.
Maikls: Un esam pie tā pieraduši.

- Maikl, vai jūs joprojām neesat precējies?
Maikls: Jā (smejas). Taču varbūt satikšu kādu latviešu sievieti (smejas) …

- Jā, mums te ir daudz skaistu sieviešu. Bet kā tad ar ģimenēm? Vai ģimenes locekļi ceļo jums līdzi?
Džefs: Daži no viņiem ceļo. Pievienojas šad un tad. Problēma ir tāda, ka mēs nepārtraukti atrodamies kustībā, tāpēc mūsu dzīve nav nemaz tik spoža un glamūrīga kā visiem šķiet… Rīt mēs atkal būsim lidmašīnā un lidosim daudzas stundas mājup.
Maikls: Jā, būsim.
Džefs: Kad būsim mājās, dosimies pie saviem bērniem... Mēs aizskatuvē esam pavisam normāli cilvēki.  

- Un kā ar narkotiku atkarību? Grupas pirmais solists pēc aiziešanas no Newsboys publiski atzinās, ka pametis grupu narkotiku un alkohola atkarību dēļ…
Džefs: Narkotiku atkarība? (smejas) Nav!
Maikls: Nē…
(Šajā brīdī iejaucas festivāla preses pārstāvis un paziņo, ka atlicis laiks tikai vienam jautājumam.)
Džefs: Jūs runājāt par Džonu Džeimsu. Pirmo reizi ļoti ilgā laika posmā man ir uzdots šāds jautājums.

- Kas jūs iedvesmo?
Maikls: Dzīve mūs iedvesmo. Jūs mūs iedvesmojat. Šī vakara uzstāšanās mūs iedvesmo. Mūsu bērni, ģimenes, draudzenes, sievas mūs iedvesmo. Galu galā – jo tuvāk esi radītājam, jo radošākam tev būtu jābūt. Galu galā Dievs mūs iedvesmo.

- Kādi ir grupas Newsboys nākotnes plāni?
Maikls: Turpināt radīt jaunus ierakstus un atskaņot tos publikai. Paldies!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko