Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Īstens Ziemassvētku gardums - pašgatavotas trifeles

Par īstenu Ziemassvētku gardumu projektu vadītāja Agnese Ungure uzskata šokolādes trifeles, kuras var pagatavot arī pats un pasniegt kā jauku dāvanu.

"Trifeles ir konfektes, kuras iespējams pagatavot daudz un dažādos veidos. Man šķiet, ka tieši šokolādes trifeles ir īstens Ziemassvētku gardums, turklāt to pagatavošana mājās ir pavisam vienkārša. Es izmantoju trīs sastāvdaļas – melno šokolādi, saldo krējumu un sviestu – katrs kārumnieks var eksperimentēt ar proporcijām un izveidot savu īpašo trifeļu recepti, kā arī nobeigumā variēt ar trifeles "kažociņu" – apviļāt tās kakao, pabeidzot trifeles kā "Rūgtās", kokosriekstu skaidiņās kā "Svaigās", vai cukura pērlītēs kā "Svētku salkanās"," stāsta Agnese.

Ja nav noskaņojuma eksperimentēt, tad jāņem 350 g tumšās šokolādes, jāsasmalcina, un ūdens peldē jāizkausē kopā ar 50 g saldā krējuma sviesta un 50 g saldā krējuma. Iegūtā masa jāatdzesē un, liekot lietā roku veiklību, jāizveido kārotās trifeles. Nepieciešamības gadījumā masu padara mīkstāku, pievienojot papildus saldo krējumu, vai cietāku – papildus šokolādi un ilgāk atdzesējot.

Šī radošā darba procesā pat iespējams aizmirst par konfekšu bagātīgo uzturvērtību, kas šajā svētku laikā arī būtu jādara.

Turpinot iesākto, pašu rokām var izgatavot arī skaistu kastīti, kurā trifeles kādam mīļam cilvēkam pasniegt Ziemassvētkos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko