Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Jaunumi Rīgas cirkā

Rīgas cirka programmā "Ceturtā dimensija" arēnā tiksies ziloņi no Āfrikas un Indijas latvietes Leldes Feldmanes un šveicieša Larsa Selesa vadībā.

Feldmane par darbu ar ziloņiem stāstīja, ka tie ir ļoti gudri dzīvnieki. Viņa uzsvēra, ka saskaņu ar dzīvniekiem gan arēnā, gan dresēšanas laikā var sasniegt tikai, ja uztver tos kā līdzvērtīgus sev. Ziloņi Sabu un Burma programmā parādīs, ka to intelekts ir līdzvērtīgs viņu spēkam, kā arī to, cik uzmanīgi un piesardzīgi var būt lielie dzīvnieki. Mākslinieki ar priekšnesumiem bijuši Francijā, Čehijā, kā arī Polijā un citur.

Mākslinieku ekvilibristu Markinu priekšnesums esot komandas darbs. Apvienība ieguvusi daudz apbalvojumu cirka festivālos. Par priekšnesumu "Ekvilibristi uz spolēm "Gandrīz nopietni"" 2012.gada Parīzes festivālā Markini ieguvuši sudraba medaļu, 2013.gada Montekarlo festivālā - bronzu, 2013.gada Monreālas festivālā viņi ieguvuši "Čārlija Čaplina Zelta kausu" par priekšnesumu "Ekvilibristi ar peršiem "Nopietni ļaudis"", savukārt 2011.gadā Kubā Markini ieguvuši Rekordistu nosaukumu. 2012.gadā festivālā Ķīnā apvienība saņēmusi sudraba medaļu.

Mākslinieki no Sanktpēterburgas - Alfija un Maksims Masļanovi - ir cirka mākslinieki jau piektajā paaudzē. Viņai ar saviem dresētajiem kaķiem apbraukājuši gan Eiropu, kā arī uzstājušies Japānā. Programmā uzstāsies arī trīs žonglieri no Lietuvas - brāļi Kundroti -, kuri janvārī, piedalījās Rīgas cirkā rīkotajā starptautiskajā festivālā "Zelta Kārlis 2014".

Programmā uzstāsies arī Jeļizaveta Rezņičenko no Sanktpēterburgas, kura savas profesionālās cirka gaitas sāka tieši Rīgas cirkā iepriekšējā programmā "Divas stundas cirka pasaulē" ar gaisa vingrošanas priekšnesumu. Šajā programmā viņa uzstāsies ar priekšnesumu "Meitene bez kauliem", kur vingrotāja, izmantojot savu lokanību, parādīs cilvēka ierobežotību noteiktā vidē. Māksliniece esot izaugusi Sanktpēterburgas cirka studijā. Viņa ir startējusi augstas raudzes starptautiskos konkursos Krievijā, Ukrainā, Latvijā, Lietuvā, Zviedrijā, Vācijā un citur.

Rīgas cirka valdes locekle Lolita Lipinska stāstīja, ka Rīgas cirks parasti sāk pavasari ar fantāzijas iedzīvināšanu. Arī šogad Rīgas cirka pavasara programma būs veltīta šai tēmai.

Programma "Ceturtā dimensija" būs skatāma no rītdienas līdz 11.maijam.

Top komentāri

es domāju
e
ka dzīvnieku izmantošana cirkā būtu jāaizliedz. ]ipaši jau tādu kā ziloņi, lauvas, tīģeri, lāči. tā ir tomēr ņirgāšanās par dzīvnieku. varbūt izrādēs varētu piedalīties kādi suņi un varbūt vēl kāds tiktāl humanizējies lopiņš, ka viņam darbs publikas priekšā rada prieku. bet ne jau lielie kaķi un ziloņi, kam cirks ir saistīts ar pamatīgu stresu.
Krutais viesis
K
Prieks, ka sakarīgi komenti! Tiešām, kas vairs iet uz šito morāli novecojošo padarīšanu?
Es
E
Pirms 2 gadiem apmekleju.Ventilacija nekada,karstums,smaka(var pieciest).Nabaga nomocitie dzivnieki,izskatijas nožēlojami.Programma protams ar tulkojumu krieviski. Aizliegt šo dzīvnieku mocīšanu.Mūsu ģimene šādus pasākumus vairs neapmekles.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko