Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Krievijas Ārlietu ministrija Madonnu atzīst par nelegālo strādnieci

Krievijas Ārlietu ministrija atzinusi, ka popdīva Madonna Krievijā sniegusi koncertus bez nepieciešamajām atļaujām, tāpēc uzskatāma par nelegālu strādnieci, ziņo izdevums Izvestia. Līdz ar to valsts atbildīgās institūcijas ir tiesīgas sodīt dziedātājas koncertu rīkotājus ar soda naudu, kuras apmērs varot sasniegt 800 tūkstošus rubļu (aptuveni 13 840 latu).

Pēc Madonnas koncerta Sanktpēterburgā pērnā gada augustā Krievijas Ārlietu ministrijā (KĀM) vērsies pilsētas deputāts Vitālijs Milonovs, kuru saniknojis tas, ka popdīva koncertā atklāti paudusi atbalstu seksuālajām minoritātēm un grupai Pussy Riot. KĀM pēc deputāta pieprasījuma pārbaudījusi dziedātājai izsniegto uzturēšanās atļauju un atklājusi, ka viņai tikusi izsniegta vīza tikai nekomerciāliem koncertiem.

“Ielūgumi un vīzas ar mērķi “kultūras sakari” tiek noformēti ārzemniekiem, kas Krievijas Federācijā ierodas, lai veidotu sadarbību kultūras jomā, kā arī piedalās nekomerciālās mākslas izstādēs, festivālos un viesturnejās,” pausts izdevuma Izvestia rīcībā esošajā KĀM atbildē. Lai Krievijā sniegtu komerciālus koncertus, nepieciešams noformēt darba atļauju jeb darba vīzu, norāda izdevums. V.Milonovs Izvestia uzsvēra, ka dziedātāja par saviem koncertiem Krievijā saņēmusi samaksu, tāpēc “viņa ir pārkāpusi uzturēšanās noteikumus” un tāpēc koncerta rīkotājiem draudot soda nauda.

Savukārt Madonnas koncerta rīkotāji Izvestia norādīja, ka, viņuprāt, problēma slēpjas Krievijas likumdošanā. “Visā pasaulē eksistē tāda lieta kā "mākslinieka vīza",” norādīja uzņēmuma RMI pārstāvis Jevģēnijs Finkelšteins. “Darba vīza, uz kuru uzstāj Milonovs, tiek noformēta pusgada laikā, tai nepieciešams darba līgums, dzīvesvieta, analīzes, lai noteiktu saslimstību ar AIDS. Tā ir paredzēta cilvēkiem, kas atbrauc uz gadu. Savukārt šajā gadījumā cilvēks atbrauc, lai sniegtu koncertu, bet organizatori samaksā 20% nopelnītās naudas valsts budžetā,” izdevumam klāstīja J.Finkelšteins. Tiešu līgumu ar dziedātāju neviens nav slēdzis, vienošanās par koncerta rīkošanu slēgta ar dziedātājas aģentiem.

Izvestia norāda, ka darba devējs par nelikumīgu strādnieku algošanu var saņemt 245 000 līdz 800 000 rubļu lielu soda naudu. Šajā gadījumā Madonnai ielūgumu noformējusi Krievijas Kultūras ministrija, tāpēc, iespējams, soda nauda varētu uzlikt tai, pieļāva Legālā darba spēka migrācijas fonda pārstāvis Sergejs Kurojedovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko