Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Krogu apskats: Ambiente

Konventa sētā (Rīgas ilgdzīvotāji atceras, ka pirms restaurācijas tā bija stipri padrūma vieta, kurā pat Vecrīgas iedzīvotāji, kur nu vēl ekskursanti, izvairījās bāzt degunu) tagad tūristi jūtas ne sliktāk kā pārējā Vecrīgas daļā, lai neteiktu, ka labāk. Pat šejienes krodziņi jau atvēršanas brīdī šķita domāti vairāk tūristiem nekā vietējai publikai. Droši vien tas bija šo krodziņu trūkums, katrā ziņā sētas iekšpusē neviena īsti prātā paliekoša iestādījuma nav, un arī tiem, kas izvietojušies pa perimetru, kaut kā it kā pietrūkst.

Tas attiecas arī uz pazīstamākajiem – restorānu Raibais balodis un bāru Melnais balodis. Tā kā abi atradās viesnīcā, acīmredzot galvenais trūkums ir bijis nosaukums, jo tūristam «balodis», no vienas puses, neko daudz neizsaka, no otras puses, rada pārāk konkrētas gastronomiskas asociācijas, un, lai gan balodis pats ir restorānu delikatese, ne katram šīs asociācijas ir tuvas – varbūt cepto baložu sugas brāļi pārāk tuvu gar logiem lidinās.

Tāpēc, bet ne tikai tāpēc minētie Baloži, kam citādi nebija ne vainas, ir mainījuši nosaukumu un ne tikai nosaukumu. Vairākās Raibā baloža zālēs tagad iemājojis restorāns ar sagremojamāku nosaukumu – Ambiente, kas pretendē uz Rīgas jūgendstila virtuves pārstāvniecību. Tātad cara laika Rīgas ēdieniem. Restorāna īpašnieks ir pazīstamās uzņēmējas Ievas Plaudes dzīvesbiedrs Jurgens Rēlingers, viņš pats arī restorāna atklāšanas vakarā bija lielākais stāstītājs un viesu cienātājs ar dažādiem vīniem, ieskaitot 25 litru Chablis pudeli, ar kuru saimnieks iegriezās visās restorāna istabās.

Ir te jūgends arī interjerā, bet pietiekami atturīgs, lai ēdienu izskats un garša, kā arī viesmīļu soļi nesapītos tā vijumos. Īstais jūgends notiek virtuvē un šķīvjos. Pildīta līdakas rulete ar smalkiem lapu salātiem, ķirbju krēmzupa ar grauzdētām mandelēm, lēni cepta brieža mugura ar kartupeļu un seleriju biezeni un upeņu mērci un lauku rupjmaizes un dzērveņu parfē ar kanēļa putām bija tie ēdieni, kurus dabūja baudīt atklāšanas viesi.

Līdakas rulete bija no rāmo garšu gala, bet tik un tā atbilda tai pildīto zivju kategorijai, kuras ikvienos godos, kur ir zviedru galds, pazūd pirmās. Uzreiz atzīšos, ka vislielāko sajūsmu man izraisīja deserts – tik gards parfē vēl nebija ēsts, tāpēc atliek tikai izteikt cerību, ka tas iekaros pastāvīgu vietu ēdienkartē, pagaidām tas vēl nav īstenots. Toties te ir papilnam lietu, kas silda īsta rīdzinieka gastronomisko atmiņu: siļķu rulādes ar biešu un ābolu salātiem (Ls 3,30), skābeņu zupa ar miežu putraimiem un žāvētu cūkgaļu (Ls 3,20), cūkas fileja ar plūmju pildījumu, berztiem pelēkiem zirņiem un glazētiem āboliem (Ls 6,50), vērša filejas stroganovs ar kraukšķīgām kartupeļu pankūkām (Ls 9,90). Porcijas? Kā jau vietās, kur garšīgi gatavo, – varētu būt arī lielākas.

***

Izklaide ēda

Līdakas rulete ar dārzeņu želeju un mārrutku un dzērveņu mērci – Ls 4,90

Šmorēta jēra gaļa ar ziedkāpostu biezeni un ābolu degvīna mērci – Ls 10,90

***

Ambiente

Kalēju iela 9/11

Atvērts no 12.00 līdz 23.00

* * * * Interjers

* * * * Ēdieni

* * * * * Apkalpošana

* * * * Atmosfēra

* * * Bērniem draudzīga vide

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko