Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Krogu apskats: Cook Door

Kur tie gadi, kad Latvijas politikas lielākā problēma bija – atļaut vai aizliegt lopu košerētu kaušanu! Pēc skaļām un kaislīgām diskusijām, kā atšķirt «nežēlīgu kaušanu» no «žēlīgas kaušanas», likumdevēji 2009. gada rudenī vienojās, ka neviena kaušana, izņemot to, kas lopiņam iedveš ticību, ka pēc nāves viņš nokļūs paradīzē, nav žēlīga, un, tā kā cilvēce gan ir drosmīgi mēģinājusi tulkot Dieva domas, bet pagaidām vēl nav sadūšojusies apgalvot, ka zina, ko un vai vispār domā dzīvnieki, nākas vien palikt pie skumjās atziņas, ka jebkura kaušana ir kaušana un nekas cits. Kamēr veģetārisms nav kļuvis par valdošo reliģiju, tā paliek katra cilvēka individuāla izvēle – ēst gaļu vai neēst un, ja ēst, tad kādu. Ja nu līdz izvēlēm esam tikuši, ar prieku jāatzīmē, ka tagad Rīgā ikvienam gaļēdim ir iespēja notestēt, kāda gaļa viņam garšo labāk, jo parādījušies arī krodziņi, kuros piedāvā gaļu, kas iegūta atbilstoši musulmaņu priekšrakstiem.

Viens šāds krodziņš kopš vasaras beigām ir atrodams tepat centrā, Skolas ielā, mazliet pirms Dzirnavu ielas, ja iet centra virzienā (iet var dažādi, bet ar auto jābrauc tikai šajā virzienā, jo Skolas iela ir vienvirziena iela). Nesajauciet ar svaigēdāju bāru, jo Tuvo Austrumu oāze piedāvā pavisam cita veida priekus, kam ar apzinīga truša izjūtu nav nekā kopīga. Mazais bistrokrodziņš, kura saimnieks ir ēģiptietis, vilināt vilina gan studentus, gan visus pārējos, kam garšo tādas lietas kā girosi, kebabi un kjuftas. Arī veģetārietim nav jābaidās te iegriezties, jo ēdienkartē atrodams veģetārais kebabs ar falafelu, kas – tāpat kā gaļiņas un frī kartupeļi – šajā krodziņā ir patīkami svaiggatavots, nevis atsildīts kā vairākumā vidusmēra «latviešu bistro». Vilsies tikai tie, kuri vēlēsies jēra gaļu, jo tās te nav. Toties ir laba vista un liellops dažādās formās: kebabi, girosi, pitburgeri, gaļas bumbiņas, ir arī šašliks austrumu gaumē Šištavok un makaroni Bašamel, pa kādam austrumu saldumam. Un mērcītes – ķiploku, karija – mazos trauciņos, vārdu sakot, iespēja mieloties labu labā, ēd un domā, kāpēc ēģiptiešu te nebija, kad pats augi un tepat netālu skolojies dzīvnieku lietās.

Interjera šajā oāzē faktiski nav, tikai viena telpa brūnām sienām ar leti un virtuvīti vienā galā un pagaidām ar plēvi aizklātu tādu kā noslēpumainu ieeju piramīdā otrā galā. Kā papildu dekors krodziņā ik pa laikam ienāk kāds Rīgas ēģiptietis, stiprinot ēdēju sajūtu, ka viss tiešām ir pa īstam. Ēdieni nav dārgi (pusdienu piedāvājums tikai Ls 2,50) un ir tiešām garšīgi, izsmalcinātākam gardēdim varbūt gribētos salātus eļļā, bet jārēķinās ar bistro iespējām. Kad kājas mani nesīs garām, noteikti ieiešu vēlreiz uz kādu girosu vai koftu.

***

Tuvo austrumu oāze

cook door

Skolas ielā 8

Atvērts no 10.00 līdz 21.00 (pt., s. līdz 02.00, sv. slēgts)

Interjers 2/4

Ēdieni 4/5

Apkalpošana 5/5

Atmosfēra 4/5

Bērniem draudzīga vide 4/5

***

Izklaide TV ēda:

Veģetārais kebabs ar falafelu – Ls 1,78

Kofta (iesmiņš) – Ls 0,50

Vistas giross – Ls 2,00

Liellopa giross – Ls 2,20

Kartupeļi frī – Ls 0,50

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko