Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Krogu apskats: Kama

Kama primāri ir tējnīca, bet tajā ir arī garšīgs dienas ēdiens – Ājurvēdiskais

Vispār visa šī darbošanās (..) ir pilnīgi miglā tīta... Tā vienkārši apliecina, ka dzīvē ir citas vērtības nekā tikai drausmīga tieksme taisīt karjeru, kaut ko pierādīt...(..) Visa tā paaudze aiziet projām, un neviens vairs pat nespēj pateikt, kas tie par cilvēkiem. (..) Tik un tā pilnīgi skaidrs, kas mūs sagaida. (..) Ar laiku tam visam pazūd jelkāda nozīme. Lūk, tādas atziņas es izlasīju, sēžot kafejnīcā Kama. Mēs to visu zinām un tomēr rīkojamies pretēji. Arī aktieris Juris Strenga – minēto pārdomu autors. Tā mēs dzīvojam, izņemot īsās pauzes, kad sanāk brīdis nobraukt straujās «dzīves autostrādes» malā, iztīrīt galvu, padomāt un, ja nespēj padomāt, tad izlasīt citu viedās domas, piemēram, žurnālā Rīgas Laiks, kā to darīju es.

Laika trūkumā

Es ātri saskatīju kopsakarības starp Strengas novērojumiem, savu dzīvi un kafejnīcu Kama. Redziet, Kama darbojas gandrīz jau gadu, un to vada mana paziņa, bet es nekad tur neesmu iegājis un apsveicinājies ar viņu – neesmu tam atradis laiku. Un, jo ilgāk velku, jo grūtāk ir ieiet – jūs zināt, kā tas ir. Atzīšos, ir vēl viens iemesls, kāpēc tur neiegāju, – vieta nav ārēji izaicinoša, tā šķiet klusa un rāma. Kad beidzot īpašniece pati man piezvanīja un uzaicināja, nopriecājos, ka viņa nav aizvainojusies, ka kafejnīcu vēl neesmu aprakstījis, un devos darīt iekavēto.

Lieliski mongoļu pelmeņi

Ieejot atklājas no plikā rudens atšķirīga pasaule – meditatīvi rāma, eksotiska un silta. Noskaņa, mūzika un iekārtojums ir kā Indijā, tas ir, priekšstatos par to, – nenosakāms daudzums nolupušu krāsu toņu, paklāji, austrumu mēbeles, krāsainas flīzītes, ornamentālas grīdas. Remontu taisījusi – arī grīdas likusi – ar nelielu palīdzību ir īpašniece pati, darbīga triju bērnu mamma.

Kama primāri ir tējnīca, bet tajā ir arī garšīgs dienas ēdiens – ājurvēdiskais. Pasūtīju visu, ko piedāvāja (zupa bija apēsta), – basmati rīsus ar salātiem un linsēklu eļļu un mongoļu pelmeņus ar soju un dārzeņiem. Rīsi un salāti bija vienkāršs un tīrs ēdiens, taču pārcenots, savukārt pamatīgā porcija mongoļu pelmeņu, kas faktiski neatšķīrās no ķīniešu pelmeņiem, bija vienreizēji garšīgi un glīti uztaisīti. Tos īpašniece – viņai nepatīk tikt sauktai par vadītāju – kopā ar kolēģiem gatavo uz vietas – tāpat kā visu pārējo. Svaigi spiestā ābolu, seleriju un burkānu sula bija interesants kokteilis, lai gan man šķita, ka komponenti cits citu nedaudz noēd. Ogu kūkai vairs nepietika vietas, desertā palūdzu tēju, ko pasniedza profesionāli.

Lai cik daudzi būtu ieteikuši Kamas sortimentā iekļaut arī «kādu labu vīnu», alkoholu tur nepiedāvā – tas bojā karmu, ar zināmu ironiju piebilda īpašniece. Nav grūti iztēloties, ka alkohols ātri ielaistu haosu un nolemtību šajā rāmuma apgarotajā «templī» un rezultētos aplietos spilvenos un paklājos. Tieši citādība dara Kamu pievilcīgu.

***

Kama

Adrese un darba laiks: Jēkaba iela 26/28, katru dienu 12–24

Interjers 5555

Ēdieni 5555

Apkalpošana 55555

Atmosfēra 55555

Bērniem draudzīga vide 55555

***

Izklaide ēda

Rīsi un dārzeņi – Ls 3,20

Mongoļu veģetārie pelmeņi – Ls 3,20

Svaigi spiesta sula – Ls 2,50

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko