Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Krogu apskats: Vīna studija

Senos laikos ezeri mēdza mainīt vietu, aizlaizdamies pa gaisu un nokrizdami lejā pavisam citur. Izrādās, mūsdienās kaut kas līdzīgs ir iespējams ar ielu stūriem. Nupat tā ir noticis Rīgā. Turklāt izmantojot principu «divi vienā». Tērbatas un Stabu ielas stūrī gastronomiski orientētie Rīgas apstaigātāji nepārprotami sajutīs Elizabetes un Antonijas ielas stūra garšu. Runājot vīna ieteicēju leksikā: ar noturīgu botāniskas buķetes dominanci un vēl izteiktāku garšas noslēgumu nekā Elizabetes un Antonijas krustā. Te, tieši uz stūra centra pusē, pretī aktierbērziņkrogam, ir vērusies vaļā jauna Vīna studija, vīnotāju iecienītā Elizabetes ielas krodziņa/veikaliņa jaunākā māsa. Turklāt tās restorānā saimnieko Ņujorkā un citur pasaulē pavārmākslas pieredzi guvušais Botanica café radītājs Heinrihs Erhards.

Salīdzinot ar Elizabetes un Antonijas stūri, jaunajai «stabenes» (lai gan vizuālajās garšās te dominē Tērbatas ielas aura) Vīna studijai ir vairākas priekšrocības. Pirmkārt, jau pats krustojums ir rāmāks un mērogos baudāmāks nekā Elizabetes un Antonijas krusta placis. Zināms nopelns šajā ārskata lēnīgajā mājīgumā pienākas Tērbatas ielas kvalitatīvajam bruģim. Otrs cilvēciskāku mērogu veidotājs te ir paši cilvēki garāmgājēji – atšķirībā no Elizabetes un Antonijas krustā dominējošajiem ārvalstu viesstrādniekiem un ar Krievijas vēstniecību saistītajiem tipāžiem šeit, pie loga sēdēdams, noteikti ieraudzīsi gan senus, gan ne tik senus paziņas, esošos un bijušos kolēģus un vienkārši pazīstamas personas. Trešais ir pašas kroga un vīna veikala telpas – atšķirībā no vecās Vīna studijas pašaurās koridorveida zāles jaunajā iestādījumā netrūkst ne plašuma, ne gaismas.

Šī studija ir īsts restorāns ar paša saimnieka Ulža Pīlēna apgarotu interjeru, kura elementi izraisa ne mazāk prieka kā laba vīna pēcgarša – gan lielie melnie griestu lampu abažūri virs galdiņiem un sarkanie vadi, gan radiatori/drēbju pakaramie, gan, protams, lielais caurspīdīgai lifta kabīnei līdzīgais vīna skapis telpas vidū, kurā iegājušam tev tiek piedāvāts pacelties gaisā, nemainot augstumu attiecībā pret jūras līmeni, – fiziskās kustības aizstāj vīna radītā bauda, un vīna šai skapī pietiks lidojumam līdz pat pavasarim.

Restorāna piedāvājums izkristalizēsies tuvāko mēnešu laikā, pagaidām nosacītā Eiropas ēdienkarte – dažas zupas un otrie, pāris desertu – te ir mainīga un atkarīga no tā, kādi svaigi produkti (zivis, gaļa u. c.) iegādāti. Par Ls 7,50 var pasūtināt balto ēdienkarti, proti, izvēlēties, no kādas bāzes – zivs, gaļas vai veģetārās – pavārs jums uztaisīs ēdienus pēc saviem ieskatiem. Izvēlējos, un piedāvājumā neaizmirstamākais bija cepta laša fileja ar lēcu un tomātu sautējumu – garšoja izcili un izstaroja oranžu laimību kā Pīlēna reiz pārstāvētā Tautas partija savos ziedu laikos.

***

Izklaide TV ēda:

- Baltā ēdienkarte – Ls 7,50

- Garneļu Bisque zupa – Ls 3,50

- Cepta zandarta fileja ar spinātu un tomātu sautējumu un medus un sinepju putām – Ls 5,20

- Espresso – Ls 1,50

- Sacher kūka ar aprikožu konfitūru – Ls 2,90

***

Restorāns un vīna veikals vīna studija

Stabu ielā 30

Atvērts no 11.00 līdz 24.00

* * * * * Interjers

* * * * * Ēdieni

* * * * * Apkalpošana

* * * * * Atmosfēra

* * * * Bērniem draudzīga vide

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko