Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Krogu apskats: Ze Donats

_ Ze Donats _darbojas jau apmēram gadu, taču Izklaides slejās tā arī nav ticis aprakstīts. Virtuļu iestādījums nebija pagājis secen – vienkārši bija skaidrs, ka šis nav «viendienītis», uz kuru jāskrien pa galvu, pa kaklu, jo vieta ir uz palikšanu. Grūti iedomāties, ka tādam iestādījumam varētu neveikties, – katru, kas ienāk, uzrunā raibu raibie virtuļi, jauneklīgā noskaņa un apkalpošana.

Virtuļus tādā formā, kādā tie pieejami Ze Donats (ar caurumu vidū), zinām no amerikāņu filmām, kurās tos parasti ēd policisti. Pie mums tos vairāk iecienījuši pusaudži, spriežot pēc kontingenta. Šis aspekts man atgādināja arī iepriekšējo vietu, ko aprakstīju, – saldētā jogurta impēriju Yo-Yo.

Psihedēliskās krāsās

No filmām pazīstam klasiskos virtuļus ar pūdercukuru, bet Ze Donats virtuļi ir krāšņi un psihedēliski kā Rio karnevālā. Ar lielu daļu «modeļu» var iepazīties mājaslapā www.virtulis.lv, kur ir arī izvēlne, lai tos saņemtu ar piegādi. Lai saņemtu pasūtījumu līdz 10 latiem Rīgas robežās, par piegādi jāmaksā divi lati. Tā ka atliek vien pasūtīt tikai drusku vairāk nekā nieka 20 virtuļu, kas vidēji maksā 40–50 santīmu, un, iespējams, dabūsit atlaidi! Ticiet man, tas nebūs grūti – jo gribas grābt visus krāšņos virtuļus pēc kārtas.

Es izvēlējos Riekstkodi un šokolādīgo Bostonas virtuli (ar smaidiņu virsū). Tie garšoja labi, lai arī manai gaumei varēja būt pufīgāki – esmu pieradis pie savas bērnības virtuļiem – eļļā ceptajām gaisīgajām «tenisbumbām». Taču tādi nu tie amerikāņu virtuļi ir – blīvi. Klāt piedzēru atsvaidzinošu un ar saldajiem virtuļiem patīkami kontrastējošu skābenu apelsīnu sulu. Nudien, Ze Donats nevar piesieties – īsti virtuļu pavēlnieki, nopietni un nevainojami savā darbā. Droši vien tā ir, kā rakstīts mājaslapā: «Iespējams, garšīgākie virtuļi pasaulē!»

***

Izklaide TV ēda:

Bostonas virtulis – Ls 0,40

Riekstkodis – Ls 0,50

Svaigi spiesta apelsīnu sula – Ls 1,20

***

Ze Donats

www.virtulis.lv, K. Valdemāra iela 18, pirmdien–ceturtdien 8–22, piektdien 9–22, sestdien 10–20, svētdien 10–18

Interjers 4/5

Ēdieni 4/5

Apkalpošana 4/5

Atmosfēra 4/5

Bērniem draudzīga vide 5/5

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Garie, īsie un citi

Bāra valoda arī mūsdienās joprojām galvenokārt ir angļu. Kokteiļu nosaukumi ne vienmēr tiek tulkoti, jo nosaukums pats par sevi jau ir informācija par dzēriena izcelsmi. Ja kokteilis radies Ame...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko