Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Laikraksta Diena draugu kinoseansa skatītāji par filmu Patiess stāsts par Neda Kellija bandu

Trešdien, 19. februārī, kinoteātrī Kino Citadele laikraksta Diena lasītājiem un draugiem tika demonstrēta filma Patiess stāsts par Neda Kellija bandu.

Stāsts par leģendārā Austrālijas noziedznieka Neda Kelija agru jaunību un ceļu līdz notikumiem, ko vieni uzskata par brutālu noziedzību, bet citi – par sacelšanās protestu varas netaisnībai pret tautu. Dzordžs Makejs (1917) un Rasels Krovs (Gladiators), Džastina Kurcela (Makbets) drāmā, kas balstīta uz patiesiem notikumiem par pretrunīgāko noziedznieku vēsturē.Vairāk par filmu uzzini kinoteātra mājaslapā.

Filma kinoteātros visā Latvijā tiek demonstrēta no 7.februāra.

Ar kinokritiķes Ditas Rietumas vērtējumu par filmu var iepazīties šeit.

Laikraksta Diena skatītāju atsauksmes par filmu Patiess stāsts par Neda Kellija bandu


Filma Patiess stāsts par Neda Kellija bandu – viena no iespaidīgākajām, ko Dienas kino draugu pasākumos ir bijis iespējams noskatīties. Neda Kellija stāsts ir ticis samērā bieži ekranizēts, var minēt kaut vai 2003.gada filmu, kurā titullomā bija Hīts Ledžers. Parasti gan šādas filmas ir veidotas kā spriedzes darbi, mazāk pievēršoties tam, kas var rosināt būtiskākas pārdomas. Ne visai pieņemami šķiet tas, ka mākslas darbos pievēršas noziedzniekiem, dažkārt tos glorificējot. Šoreiz ir citādi, jo vide, kurā Neds Kellijs (lielisks Džordža Makkeja tēlojums, līdzvērtīgs viņa darbam filmā 1917) uzaug, faktiski viņam nedod iespēju nekļūt par noziedznieku, kam gan viņš ilgi pretojas. Vai bija iespējams labāks risinājums? Diezvai, jo viņš šo vidi, attiecības ir "uzņēmis" kopš bērnības un nekas citāds nav pieredzēts. Filma ir ļoti skarba (līdzīgi veidota režisora Džastina Kurcela cita filma Makbets), dažbrīd nav viegli skatīties (tas attiecas ne vien uz "asins skatiem", bet arī uz sižeta notikumiem kopumā).

Armands Kalniņš


Paldies par filmu! Tiešām ērmīgs stāsts no seniem laikiem. Primitīvas dziņas, klaidoņu un slepkavu dzīvesveids. Vai tā tiešām bija? Vietām "rammsteinveidīgs" farss, kurš likās, nebeigsies nekad. Dabas skati īpaši raksturīgi piemeklēti skarbajiem īru tā laika notikumiem.

Anna Krūze


Nav mans žanrs, bet nav slikts.

Oksana


Ļoti spēcīga filma, kas noteikti nespēs atstāt vienaldzīgu nevienu! Ļoti uzteicams aktieru darbs, katrs lielisks savā lomā! It īpaši galvenais varonis, kuram noticēju pilnībā. Grandiozi vizuālie efekti.

Aivita Rasima


Man patika tās filmas daļas, kurās nebija šausmīgās vardarbības. Patika Austrālijas fons, mūzika, noskaņa, aktieru darbs.

Ieva Baranova


Patika aktieru spēle, filmas kompozīcija, "asais" humors. Tomēr kopumā šķita pārāk vardarbīga.

Eva Ratfeldere


Šausmīgs stāsts par banku laupītāju, noziedzinieku. Filmas akcents likts uz personas bērnību, jaunību. Asiņaina, vardarbības piesātināta filma, attēlots kā izaug varmākas un slepkavas.

Annija Zemniece


Ļoti skarba drāma par austrāliešu bandas rašanos. Ļoti daudz slāņu un dziļuma. Daudz labāka par filmas treileri.

Jānis Polis


"Tāda ir dzīve" . Īru garu latviešiem un arī mūsu mātes lepotos!

Jānis Švinka


Filma īsumā par to, kā ģimene, apkārtējā vide ietekmē mūs – mūsu raksturu. Par to, ka, ja vairākas reizes esi vīlies cilvēkos, galu galā vari zaudēt uzticību tiem.

Gunta Pole


Ļoti, ļoti nežēlīgi. Šādai nav jābūt mūsu pasaulei un sabiedrībai.

Dace Dzirne


Gandrīz neizturama spriedze visu filmas laiku. Ļoti skarbi! Bet arī "tāda ir dzīve".

Mudīte Smiltena


Laba mūzika. Kopumā esmu šokā, īsti nezinu, par ko filma bija.

Ē.Pastors


Skarbi un psiholoģiski.

Inta


Tāda ir dzīve. Cilvēks aiziet, bet stāsts paliek. Galvenais, lai paliek stāsts. Iespaidīgs stāsts.

Agnija Briedīte


Lieliska matrica, lai mēģinātu atcerēties iepriekšējās reinkarnācijas, jo tieši baisākie mirkļi tās emocionāli izgaismo. Paldies par lielisko aktierspēli.

Linda Liepa


Smaga filma – par dzīvi, kādu nevēlos novēlēt nevienam. Daudz nepatīkamu skatu. Bet tomēr šajā visā baisajā stāstā varonis nezaudē ģimenes godu. Lai arī centies dzīvot citādāk, no likteņa neizbēgsi. Pavisam sabojāta dzīve, ar bezcerības piegaršu. Viņš centās nebūt Kellijs, bet liktenis viņu pārspēja.

Santa Balaša                                 


Filmā Patiess stāsts par Neda Kellija bandu atspoguļo bērnības traumas, kas projicējas visā mūžā uz visu apkārtējo vidi. Cilvēki bieži vēlas šīs bailes pārvarēt un tā rezultātā izdara neapdomīgas un pilnīgi muļķīgas lietas.

Liene Brīvlauka


Katram stāstam ir divas taisnības – daļa Kellijus uzskatīja par nežēlīgiem slepkavām, citi aizstāvēja un apbrīnoja viņa drosmi stāties pretī agresijai un teroram. Visi cilvēki aiziet. Svarīgs ir tikai stāsts, kas paliek pēc viņiem.

Alvīne Ivanova


Var piekrist Ditas Rietumas vērtējumam - ***. Dīvaina tā mātes mīlestība attēlota - nelaiž puiku mācīties, pārdod bandītam, un viss savstarpējās attiecībās it kā OK - pat līdz karātavām. Sarežģīti gan, jā. Ja te var gūt kādu atziņu, tad -  pie kā noved pārestību, ciešanu, apvainojumu atlīdzināšana ar vardarbību, turklāt pret nevainīgiem cilvēkiem. Vēl kas pozitīvi - šī noteikti nav pati draņķīgākā filma, kas Dienas draugu kino ietvaros rādīta.

Severīns Dūms


Dienas draugu kinoseansi notiek vienu reizi mēnesī kinoteātrī Kino Citadele, pulcējot laikraksta lasītājus un draugus, lai baudītu jaunāko kino. Vairāk par Dienas Drauga karti un tās iespējām var lasīt Dienas draugu kino mājaslapā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko