Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ditas Rietumas kino izlase: 7.-14.II

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Virsnieks un spiegs

@@@@

Režisors Romāns Polaņskis. Lomās Žans Dižardēns, Luijs Garels u. c.

Latviju ir sasniegusi Romāna Polaņska filma Virsnieks un spiegs, kas pievēršas Francijas tiesvedības prakses skandālam, tā dēvētajai Dreifusa lietai. 1894. gadā virsnieks Alfreds Dreifuss tika apsūdzēts nodevībā un spiegošanā un notiesāts. Tikai vēlāk, pateicoties izmeklētāja Žorža Pikāra neatlaidībai, izdevās atklāt kļūdu, kā arī faktu, ka viens no Dreifusa notiesāšanas iemesliem ir antisemītisms. Klasisks, akadēmisks režijas stils un izcili aktieri sev netipiskās lomās, īpaši tas attiecas uz Luiju Garelu Dreifusa loma. Pikāru tēlo Žans Dižardēns.

 

Plēsīgie putni (un kādas Arles Kīnas brīnumpasakainā emancipācija)

@@@@

Režisore Ketija Jana. Lomās Margo Robija, Jūens Makgregors u. c

Filmai, kas ir balstīta komiksu kultūrā un to nosacītībā, ir brīnumains nosaukums, kura dēļ vien ir vērts iegrimt psihedēliskajā, raibajā postmodernajā kokteilī. Te vienā kaudzē ir sabērti neskaitāmi popkultūras citāti (Merilina Monro, Edīte Piafa, Gotemas depresīvais Džokers u. c.). Visa virpuļa centrā ir lieliskās aktrises Margo Robijas eksplozīvā Arle Kīna, bijusī psihiatre un kādreizējā komiksu varoņa Džokera draudzene. Filma demonstrē veselīgu pašironiju, atzīstamu profesionalitāti un sieviešu spēku – kvalitatīvas izklaides vārdā.

 

Ansītis un Grietiņa. Drūmā pasaka

@@

Režisors Ozs Pērkinss. Lomās Sofija Lilisa, Čārlzs Babalola u. c.

Brāļu Grimmu pasaka ir iedvesmojusi režisoru Ozu Pērkinsu radīt gotisku šausmu filmu, kuras spēcīgākā kārts ir vizualitāte – operatora un mākslinieka darbs. Dažs labs recenzents ir paironizējis, ka Ansīša un Grietiņas estētiskās kvalitātes daudz labāk būtu noderējušas kādam kompaktam videoklipam, nevis pusotru stundu garai filmai, kuras sižets šajā versijā nepiedāvā pārsteigumus. Mulsina arī filmas potenciālā auditorija – bērnus nevedīsi, savukārt jaunieši, kuri pamatā veido šausmu filmu auditoriju, jutīsies pārāk pieredzējuši, lai skatītos pasaku. 

 

Patiess stāsts par Neda Kellija bandu

@@@

Režisors Džastins Kurcels. Lomās Džordžs Makejs, Nikolass Holts u. c.

Efektīga, dinamiska piedzīvojumu filma, kuras centrā ir Austrālijas cīnītāja, likumpārkāpēja Neda Kellija dzīvesstāsts. Par Austrālijas Robinu Hudu dēvētā Neda Kellija (1854–1880) personība neliek mieru ne māksliniekiem, ne filmu veidotājiem. Pirmā filma par Kelliju tapa 1906. gadā, 2003. gada filma Neds Kellijs tikusi izrādīta arī Latvijā. Režisors Džastins Kurcels pie Kellija dēkainā un nepakļaušanās spīta piepildītā dzīvesstāsta ķēries ar ieinteresētību un dedzīgumu – tas ir kvalitatīvs darbs, kurā ir iesaistīti populāri aktieri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja