Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Leļļu teātrī jauna izrāde tapusi smilšu animācijas tehnikā

24. novembrī plkst.11.00 Leļļu teātra Mazajā zālē notiks iestudējuma Smilšu pasaka pirmizrāde. Jaunā izrāde, kura tapusi, izmantojot smilšu animācijas tehniku, būs skatāma krievu valodā.

Krietni paplašinot leļļu teātra izteiksmes līdzekļus, pie jaunās izrādes veidošanas smilšu animācijas tehnikā ķērusies Leļļu teātra galvenā režisore Vija Blūzma.

„Smilšu māksla un tās dažādās tehnikas mani uzrunājušas jau sen, bet īpaši pēdējā laikā, kad bērnu un pieaugušo vidū aktuāli kļuvuši gan dažādie smilšu mākslas veidi, gan terapija,” atzīst V.Blūzma.

Izrāde vienlaikus būs eksperiments un uzdrīkstēšanās, jo, pretēji straujajam ritmam un milzu enerģētikai, ko bērniem sniedz mūsdienu tehnoloģijas, ieskaitot datorspēles un animācijas filmas, smilšu animācija bērnam ļauj saņemt citas emocijas – mieru un maigumu. Vienlaikus, strādājot pie iestudējuma, tiek meklēts zelta vidusceļš: nomierinošais smilšu zīmēšanas process bērnu auditoriju nedrīkstētu garlaikot - rezultātam jābūt pietiekoši ātram un uzrunai – dzīvai, skaidroja Leļļu teātra pārstāve.

Idejas izrādes literārajam pamatam V. Blūzma smēlusies krievu portālā Māmiņas pasakas, kur jaunās māmiņas dalās pieredzē ar pašu izdomātajām pasakām. Tie ir īsi, vienkārši un bērniņam labi saprotami stāstiņi par visdažādākajām tēmām: drosmi, izpalīdzību, draudzību. Katrs no atainotajiem notikumiem mazulim nes konkrētu vēsti. Tā arī veidosies izrāde - kā nelielu notikumu virkne, kā vecāku saruna ar bērniem.

Smilšu tēlus jaunajā iestudējumā uzburs Lilija Sūna, Jūlija Meščerjakova un Aleksandrs Jonovs, iestudējumu emocionāli bagātinās Raimonda Petrauska muzikālās improvizācijas.

Biļetes uz izrādi nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Ielūdz strübergs un Horens: MAMA DŽAGA MAMA RAGA!

Sestdien, 20. aprīlī, ar jaunu dziesmu “MAMA DŽAGA MAMA RAGA!” klajā nākuši strübergs un Horens, kuri līdz ar šo dziesmu vēlas vairot mieru un mīlestību ikvienā cilvēkā atsevišķi un visos kopumā. Sing...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko