Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Maijā Latvijā uzstāsies alternatīvās mūzikas leģenda - grupa Cleaning Women

2. maijā, plkst.20.00 Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā un 3. maijā, plkst.22.00 _Fontaine Palace _Liepājā uzstāsies Somijas alternatīvās mūzikas skatuves leģenda – grupa Cleaning Women.

Apvienība Cleaning Women dibināta 1996.gadā. Grupas unikālo skanējumu veido apbrīnas vērts pašdarinātu instrumentu arsenāls apvienojumā ar 15 gadus izkoptu krāšņu fantāziju, kas brīvi ceļo pāri mūzikas žanru robežām. Cleaning Women zināma ne tikai kā hipnotiska koncertgrupa, bet arī regulāri mākslas un kinofestivālu viesi, kas radījuši skaņu celiņus tādiem izciliem mēmā kino klasiķu darbiem kā S. Eizenšteina Bruņukuģis Potjomkins, F. Langa Metropole, Dz.Vertova Entuziasms un citiem. Grupa līdz šim ir uzstājusies ne tikai Eiropas valstīs, bet arī ASV, Kanādā, Krievijā un Ķīnā.

Ņemot talkā par instrumentiem pārvērstus veļas žāvētājus, centrifūgas, urbjus, skārda kārbas un citus atribūtus, grupa rada elektrizēti muzikālu lādiņu, kur apdullinoši transa ritmi mijas ar tumši industriālu roku, dūmakainas tehnobalādes ar eksperimentālo skaņu mākslu un lipīgi dzirkstošs pagrīdes disko ar bardiskām somugru tautas meldijām. Cleaning Women skatuviskais šarms un video sets apvieno astoņdesmito gadu futūrismu un kabarē pulsējošo atmosfēru.

Ietekmīgais alternatīvās mūzikas žurnāls The Wire par Cleaning Women rakstījis šādi: "Cleaning Women ir transformējuši avangardu deju mūzikā. Nākuši no performatīvās elektronikas galvaspilsētas Helsinkiem, Cleaning Women ierindojas starp neparastākajām un dinamiskākajām koncertgrupām. Sūtņiem no planētas Clinus piemīt bagāta muzikālā iztēle, kas apvieno ietekmes no industriālās un panku mūzikas, kā arī elektronikas, tehno un smaga disko roka. Dzīvajā viņi ir absolūts spridzeklis! (..) pārsteidzoši oriģināls industriāla art house skanējums.”

Biļetes uz koncertu Ģertrūdes ielas teātrī iepriekšpārdošanā nopērkamas interneta vietnē www.bezrindas.lv, kā arī galerijā ISTABA, K. Barona ielā 31a. Savukārt biļetes uz koncertu Fontaine Palace, Dzirnavu ielā 4, Liepājā, iespējams iegādāties interneta vietnē www.bezrindas.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko