Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nākamnedēļ Ķīpsalā – no modes skatēm līdz Miss un Misters Latvija konkursam

No 13. līdz 15. aprīlim Ķīpsalā starptautiskās izstādes Intertextil Balticum 2012 ietvaros varēs vērot ne tikai daudzās modes skates, iepazīties ar tekstila, apģērbu, ādas izstrādājumiem un ražošanas iekārtām, bet arī vērot cīņu par Latvijas skaistumkaralienes kroni un Misters Latvija titulu. 

Konkursa Mis un Misters Latvija finālu izstādes apmeklētāji varēs vērot 15.aprīlī, informēja izstādes organizatori. 

Izstādes laikā skatītājiem tiks piedāvātas arī vairākas modes skates. Savas kolekcijas prezentēs Latvijas dizainere Olga Andrejevska, uzņēmums Linulāde, Lietuvas uzņēmums Edmundas ir Partneriai un talantīgā dizainere Nadežda Piskuna no Maskavas. Maskavas ciemiņi piedāvās arī divas galvassegu modes skates, ar jaunākiem darinājumiem uzstāsies arī Somijas Lietišķo zinātņu universitātes dizaina nodaļas studenti, šūšanas un rokdarbu skolas Burda Rīga absolventi, kā arī Latvijas Lauku sieviešu apvienības dalībnieces.

Tiem, kuri vēl tikai sapņo par savām kāzām, īpaši varētu patikt kāzu kleitu modes skates, ko 15. aprīlī Ķīpsalā piedāvās saloni Jūlija, Ingrīda un modes māksliniece Ievas Janelsiņa.

14. aprīlī 12. jauno modes mākslinieku konkursā Habitus Baltija 2012 Ķīpsalā savas tērpu kolekcijas savukārt prezentēs 32 jaunie modes mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Polijas un Somijas. Par labākās skolas titulu sacentīsies deviņas augstskolas – sākot ar Latvijas Mākslas akadēmiju un Rīgas Tehnisko universitāti un beidzot ar Krakovas Mākslas un modes dizaina skolu.

"Ikviens, kam interesē mode, radošums, interesantas un stilīgas idejas, ir aicināts klātienē vērot konkursa Habitus Baltija tērpu skates, jo tieši šeit dzimst jauni talanti un tiek sniegts plašs ieskats nākotnes modes tendencēs," norādīja projekta vadītāja Ilona Ansone.

Kopumā izstādē Intertextil Balticum 2012 piedalīsies dalībnieki no 11 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Itālijas, Indijas, Krievijas, Ķnas, Baltkrievijas, Somijas, Spānijas, piedāvājot audumus, mājas tekstilu, gatavos apģērbus, veļu, trikotāžu, kžokādas izstrādājumus, apavus un ādas galantēriju, šūšanas piederumus un materiālus gatavo izstrādājumu šūšanai, apģērbu aksesuārus un rotaslietas, pavēstīja izstādes organizatori. 

Izstādes ietvaros 13. aprīlī pirmo reizi notiks arī 1. Ziemeļvalstu un Baltijas modes un tekstila forums Ilgtspēja un jauni tirgi, kura uzdevums ir veicināt globālo sadarbību un rosināt dialogu starp Ziemeļvalstu, Baltijas, Eiropas Savienības, Krievijas un NVS valstu, Ķīnas, Indijas un Lielbritānijas industriju pārstāvjiem.

"Tā ir unikāla izdevība Latvijas uzņēmējiem īstenot jaunus sadarbības projektus, pārrunāt idejas, kā veidot ilgtspējīgu un ienesīgu modes biznesu un iegūt pieredzi, – kā piemēroties strauji mainīgās rūpniecības un ekonomikas apstākļos, kā izprast patērētāju vajadzības un piedāvāt vajadzīgos produktus," sacīja Intertextil Balticum projekta vadītāja Ilze Avota.

Forumā uzstāsies ražotāji, tirgotāji, modes eksperti un nevalstisko organizāciju pārstāvji no Latvijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Krievijas, Lielbritānijas un ASV. Pasākuma dalībnieki diskutēs par mazo un vidējo uzņēmumu, kā arī jauno dizaineru virzīšanu Skandināvijas, Lielbritānijas, ASV un Krievijas tirgos. Dalībai forumā vēl var pieteikties līdz 11.aprīlim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko