Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Notiks Zīmējumu teātra izrāde Vilks

Zīmējumu teātris un Latvijas Nacionālā bibliotēka svētdien, 5. jūnijā, pulksten 14:00 aicina jaunākos skatītājus uz Vara Klausītāja režisēto zīmējumu izrādi visai ģimenei Vilks

Izrādi Vilks režisējis Varis Klausītājs, savukārt scenogrāfiju veidojusi Anda Lāce. Izrādē piedalās: gleznotāja – Anda Lāce aktieri – Marta Ančevska vai Inga Misāne-Grasberga, Gundars Grasbergs vai Kārlis Krūmiņš (kokle), Varis Klausītājs (blokflauta).

Izrāde Vilks sākas ar baltu un tīru telpu. Pēkšņi tajā sāk rotaļāties gleznotāja, mūziķis, aktrise un režisors. Mazo skatītāju acu priekšā viņi spēlējas ar valodu un vārdiem, tautasdziesmām, mūziku, mīklām un brīnišķīgiem zīmējumiem, izstāstot neskaitāmus stāstus par vilku pelēci. Nepilnas stundas laikā baltās sienas ir klātas krāsainām gleznām, kas, šķiet, saplūst un kustas gluži kā multfilmā, telpu ir piepildījusi mūzika un dažādi dzīvnieki, bet bērni tiek aicināti uz skatuves zīmēt un spēlēties kopā ar aktieriem. Izrāde tiem, kas nebaidās no vilka!

Zīmējumu teātris rada netradicionālu teātra formu, kuras pamatā ir zīmēšana; neatņemamas sastāvdaļas ir arī mūzika un aktierspēle. Teātris ieguvis Spēlmaņu nakts 2012 balvu nominācijā Gada izrāde bērniem vai jauniešiem un vairākas godalgas starptautiskajā teātra festivālā aactWorldFest 2014 Floridā (ASV).

60 minūšu ilgā izrāde Vilks notiks 5. jūnijā pulksten 14.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas 122. telpā. 

Biļetes cena gan bērniem, gan pieaugušajiem  – EUR 7. Pieejamas ģimenes biļetes  – 4 biļešu komplekts par EUR 21. Vairāk info par biļešu iegādi  – www.bilesuparadize.lv


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.04.2024.

Ak, šī šausmīgā vēlme rakstīt dzejoļus, kad tava poētiskā talanta virsotne ir atskaņas "mīlēt – kremēt".

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko