Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Par Ls 9972 veidos dokumentālu filmu un videoklipus par Latgali

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija par 9972 latiem slēgs līgumu ar SIA "SS Films", kas veidos dokumentālu filmu un videoklipus par Latgali, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Dokumentālajā filmā iecerēts akcentēt Latgales pozitīvos un iedvesmojošos veiksmes stāstus, kas kalpotu par iedvesmu pārējiem Latgales iedzīvotājiem, aģentūrai LETA norādīja Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne.

"Izveidojot šo dokumentālo filmu, vēlamies kliedēt sabiedrībā izveidojušos mītus un esošos stereotipus par Latgales reģiona sociāli ekonomisko situāciju un popularizēt reģiona aktualitātes, akcentējot tā potenciālu, attīstības iespējas un vietējās iniciatīvas. Patiesi - Latgalē ir lielāks bezdarbs un nav tik labi attīstīta biznesa infrastruktūra, bet tieši tādēļ mums nepieciešams izcelt Latgales reģiona rīcības cilvēkus, kuri, neskatoties uz grūtībām, spēj strādāt ar izciliem sasniegumiem," minēja Maļina-Tabūne.

Savukārt ar videoklipu palīdzību ir vēlme sniegt uzmundrinājumu un stimulu pašiem latgaliešiem, ka viņi paši ir spējīgi veicināt sava reģiona izaugsmi. Tāpat ar videoklipiem iecerēts mudināt ikvienu Latvijas iedzīvotāju padomāt, ko var darīt Latgales attīstības labā.

Dokumentālo filmu un videoklipus veidos Latvijā pazīstami žurnālisti - Sandijs Semjonovs, Gundars Rēders un Dīvs Reiznieks. Tos plānots izstrādāt līdz šā gada 9.novembrim.

Viena no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izvirzītajām prioritātēm ir veicināt Latgales reģiona attīstību. To paredz arī jūnijā valdībā apstiprinātais Latgales rīcības plāns "Iespēju Latgale".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko