Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Rīgā filmētais Krievijas seriāls nonāk pie Latvijas skatītājiem

Pirmais Baltijas kanāls (PBK) pirmdien, 27. augustā, sāk demonstrēt četru sēriju seriālu Aizmirstais, kas no 2011. gada aprīļa līdz jūnijam ar daudzu latviešu aktieru līdzdalību tika filmēts Rīgā.

Seriāls, kuram sākotnēji ticis dots nosaukums Apgabala drāmas teātris, ir krimināldrāma un stāsta par izmeklētāja Sergeja Gasteva dzīvi, atainojot laiku Krievijā pēc Otrā pasaules kara beigām. Cenšoties atklāt kādu noziegumu, izmeklētāji, tostarp S.Gastevs, neviļus nonāk uz pēdām finanšu afērai, kas saistīta ar Staļina 70-gadi. Visas seriāla epizodes tika uzņemtas Rīgā, kas kinolentē pārvērtusies par pēckara Krievijas apgabala centru.

„Šis kino projekts ir sarežģīts, specifiski vēsturisks. Lai atrastu piemērotu filmēšanas vidi, nācās pielikt ne mazums pūļu. Tieši šī iemesla dēļ mēs neuzņēmām veselas ielas, bet gan tikai atsevišķus to fragmentus. Pēc tam ar rūpīgas montāžas palīdzību uzfilmētais materiāls tika veidots par vienotu veselumu. Rīga ir pilsēta, kurā ar lielu pietāti izturas pret vēsturisko arhitektūru. Te var atrast piemērotu vidi dažādu laikmetu filmēšanai – no viduslaikiem līdz pat mūsdienu Eiropai un Krievijai,” atzina seriāla režisors Vladimirs Ščegoļkovs.

Seriāla galveno varoņu lomās iejutušies populāri Krievijas aktieri Jevgeņijs Ciganovs, Aleksejs Serebrjakovs, Marija Maškova, Andrejs Merzlikins.

Sirālā filmējusies arī virkne pazīstamu Latvijas aktieru – Ivars Kalniņš, Arnis Līcītis, Indra Burkovska, Gundars Āboliņš, Jānis Paukštello, Lauris Dzelzītis, Uldis Anže, Māra Siliņa, Didzis Jonovs, Gints Grāvelis, Ainārs Ančevskis, Marija Bērziņa, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Anete Saulīte, Katrīna Šmate un citi.

Filmas radītāji uzsvēra, ka rīdzinieki, kuriem daudzkārt pilsētas ielās nācies vērot kino profesionāļu darbu, aktīvi palīdzējuši filmēšanas procesā. Daudzi atsaucās uz radošās grupas uzaicinājumu un piedalījās masu skatu vai nelielu epizožu uzņemšanā.

PBK seriālu Aizmirstais demonstrēs no 27. līdz 30. augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko