Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Rīgā koncertēs japāņu psihedēliskās mūzikas duets Jiku55

10.februārī bārā Chomsky Rīgā ar savu pirmo un līdz šim vienīgo uzstāšanos Latvijā viesosies psihedēliskās mūzikas duets Jiku55 no Japānas. Pasākumā uzstāsies arī latviešu multimākslinieks Jēkabs Voļatovskis, informēja koncerta rīkotāji.

2010.gadā Japānā izveidotais duets Jiku55 pārstāv nepārtrauktās skaņas un trokšņu mūzikas stilu. Grupas sastāvā šobrīd darbojas dziedātāja un komponiste Marija Džiku, kura šobrīd dzīvo Eiropā, un ģitārists Go Tsušima. Abi mūziķi aizraujas ar vokālo improvizāciju, primitīvi un apziņu paplašinošiem skaņas viļņiem. Papildu muzikālajām aktivitātēm Džiku nodarbojas arī ar dažādām skatuves un audiovizuālās mākslas disciplīnām. Tsušima savukārt attīstījis ģitārspēli, darbojoties vairāku psihedēliskās mūzikas grupu sastāvā, vienā no tiem mūziķis uzstājies kopā ar savu tautieti un leģendārās vācu krautroka grupas Can vokālistu Damo Suzuki.

Jēkabs Voļatovskis ir metālmākslinieks un viens no ievērojamākajiem un vienlaikus, iespējams, "neredzamākajiem" Latvijas eksperimentālās mūzikas skatuves pārstāvjiem. Viņa aizrautība ir netradicionāli un pašdarināti mūzikas instrumenti un to skaņojumu lietojums, kas uzstāšanās reizēm piešķir neatkārtojamību. Starp Voļatovska radošajiem sniegumiem minama dalība psihedēliskās tautas mūzikas projektā Antarktīda un ilggadējā sadarbība ar komponistu Kasparu Rolšteinu.

Bārs Chomsky atrodas Lāčplēša ielā 68, Rīgā. Koncerta sākums plkst. 20.00, ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko