Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgā maija sākumā notiks četri lieli velobraucieni

Maija sākumu velobraucienu organizēšana galvaspilsētā sitīs augstu vilni - mēneša sākumā Rīgā notiks četri lieli velobraucieni. 

Rīgas velo nedēļas ietvaros pilsētas pašvaldība otro gadu pēc kārtas organizēs veloparādi, kuras dalībnieki 1.maijā aicināti pulcēties pie Brīvības pieminekļa, lai plkst.12.30 policijas vadībā dotos izbraucienā uz Mežaparku. 

Gandrīz vienlaicīgi ar šo braucienu, tiks organizēts arī velobrauciens Kritiskā masa, kas ir nesankcionēta, masveidīga akcija, kuru organizē paši velorbaucēji. Kā liecina interneta sociālajos tīklos izplatītie paziņojumi, Kritiskās masas dalībnieki 1.maijā pulcēsies plkst.13.00 pie Dailes teātra, lai dotos braucienā par galvaspilsētas ielām, ziņo aģentūra LETA. Šī akcija parasti netiek saskaņota ar pašvaldību, tāpēc velosipēdisti nereti iekuļas nepatikšanās ar pilsētas kārtības sargiem. 

Galvaspilsētas pašvaldības organizētā Rīgas Velo nedēļa 5.maijā noslēgsies ar tradicionālo Tvīda braucienu, jeb retro velosipēdu un tērpu parādi. Brauciena dalībnieki plkst.14.00 pulcēsies Rīgas centrā pie Raiņa pieminekļa. 

Savukārt 12.maijā plkst.13.00 tiks organizēta velo ziedu parāde, kurā riteņbraucēji, dekorējot savus braucamos ar krāšņajiem pavasara ziediem, dosies ceļojumā no Brīvības pieminekļa līdz Valkas ielai. Šī brauciena dalībniekus ar priecēs mūziķi Kārlis Kazāks un Anete, kā arī DJ Elvi Soulsystems. 

Jau no pagājušās nedēļas Rīgā līdz 5.maijam velo nedēļas ietvaros tiek organizētas dažādas velo aktivitātes - velo filmu vakari, diskusija par pilsētas velo infrastruktūru un velonovietnēm pilsētā, kā arī velo polo, velo triāls, velo orientēšanās un velo ruļļu cīņas. Sīkāka informācija par velonedēļas pasākumiem pieejama: www.rigasvelonedela.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko