Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Centrālā dzelzceļa stacija - vairāk nekā tikai ēka

Rīgas centrālā dzelzceļa stacija ir lielākā pasažieru stacija Latvijā. Savu darbību tā uzsāka 1861. gadā, līdz ar satiksmes atklāšanu uz Daugavpili.

Interesanti, ka staciju neveido tikai ēka, ko redzam ikdienā, bet tā ir vairāk nekā sešus kilometrus gara un sastāv no trim daļām -  Torņkalna parks vienā Daugavas pusē, bet Rīgas galvenais parks un Vagonu parks  - Daugavas otrā pusē. Tas ir sarežģīts organisms, caur kuru kursē gan pasažieru, gan kravas vilcieni un kas apkalpo aptuveni 33 tūkstošus pasažieru dienā.


Portāla Diena.lv sadaļā Dzelzceļa stāsti iepazīsties ar dzelzceļa vēsturi, mūsdienām, vietām, cilvēkiem un procesiem, kas ļauj vilcieniem ik dienu ripot pa Latvijas sliežu ceļiem.

Top komentāri

Nejēga
N
Senos laikos dzelzceļa stacijā pasažieri pirms brauciena varēja vienkārši pasēdēt, tagad tāda iespēja liegta. vienīgā iespēja-ieiet kādā kafejnīcā, paņemt glāzi žļorbiņa un lēnā garā sūkt. Saka, ka nevarot tikt galā ar bomžiem, kuri arī grib pasildīties. Bet vai pasažieri vainīgi, ka bomži saradušies? Stacijas pirmais, galvenais uzdevums tomēr būtu rūpēties par cilvēkiem, kuri ar vilcienu brauc no punkta A uz punktu B.
Novērotājs
N
Dzelzceļa staciju sabojāja Šlesers, pārbūvējot to par lielveikalu. Netika atrisināta cilvēcīga nokļūšana uz peroniem , netika atrisināta gājēju nokļūšana centrā un Vecrīgā. Tātad viens cilvēks Varner Hakon uzdevumā pa lēto ieguva komercplatību Rīgas centrā. "Dzelzceļa stacija- vairāk nekā ēka "...
Kā šodien
K
Ko var gribēt no iestādes kuru vada čekas stukači un interfrontes līderi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko