Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Rozā lentītes solidaritātes diena – jau šajā sestdienas nogalē

"Sieviete ir māte, māsa, meita, draudzene. Ikvienam ir iespēja atbalstīt Latvijas sievietes, kas pārdzīvojušas krūts vēzi, piedaloties Rozā lentītes solidaritātes dienā, kas notiks Latvijā šogad pirmo reizi Krūts veselības mēneša ietvaros, - jau šo sestdien, 17. oktobrī, pulksten 12.00 pie Brīvības pieminekļa.

Ikviens ir aicināts pieteikt komandu un vienoties kopējā atbalsta skrējienā," aicina onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības "Dzīvības koks" pārstāvji. Šī pasākuma mērķis visā pasaulē ir pievērst sabiedrības uzmanību onkoloģiskajai situācijai, aicinot ikvienu ziedot tās uzlabošanai.

Skrējiena dalībniekus "Dzīvības koks" aicina pieteikties, rakstot uz e-pastu [email protected] , norādot kontaktinformāciju, vai zvanot pa tālruni 26328286. Visi Rozā lentītes solidaritātes dienā iegūtie ziedojumi tiks novirzīti onkoloģisko pacientu un viņu tuvinieku rehabilitācijas ieviešanai Latvijā.

Oktobris onkoloģijas mēnesis

Oktobris visā  pasaulē jau tradicionāli tiek dēvēts par Krūts veselības mēnesi, kur viens no centrālajiem notikumiem – atbalsta skrējiens, kas šogad pirmo reizi tiks rīkots arī Latvijā. Pirmais Krūts veselības mēneša ietvaros organizētais skrējiens notika 1983.gadā Dallasā, Teksasā, un tajā piedalījās vairāk kā 800 cilvēki., Šodien tā jau kļuvusi par vispārpieņemtu praksi daudzās pasaules valstīs. Tieši tāpēc arī "Dzīvības koks" nolēmis šo iniciatīvu ieviest Latvijā, organizējot Rozā lentītes vienotības skrējienu un komandu atjautības skrējienu.

Šobrīd Latvijā kopumā ir vairāk kā 50 tūkstoši onkoloģisko pacientu. Katru gadu no jauna diagnozi uzzina apmēram 10 000 cilvēku, savukārt diagnozi - "krūts vēzis" katru gadu pirmo reizi izdzird vairāk kā tūkstotis sieviešu. Tas ir šoks, bailes un izmisums. Pēc diagnozes uzstādīšanas sākas ārstēšanas ceļš. Operācija. Ķīmijterapija vai staru terapija. Pēc tam cilvēks paliek viens ar savām problēmām. Viens, mācoties sadzīvot ar apziņu "man bija ļaundabīgais audzējs". Cits, mēģinot atgriezties ģimenē, draugu sabiedrībā un darbā. Bieži ir jāmācās sadzīvot ar savu ķermeni (pēc krūts mastektomijas u.c.) un brūcēm. Latvija ir viena no retajām valstīm, kurā sievietes pēc krūts vēža operācijas bieži paliek vienas, izjūk ģimenes, tiek zaudēts darbs. Tāpēc ļoti svarīgi ir mainīt sabiedrības attieksmi un vienoties kopīgam atbalstam.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko