Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šajā nedēļas nogalē Latvijā vēros un skaitīs putnus

1. un 2. oktobrī, Eiropas Putnu vērošanas dienu EuroBirdwatch 2011 ietvaros, Latvijas īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un Rīgā notiks 19 putniem veltīti pasākumi, kuros ikvienu dabas draugu aicina piedalīties Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB), CEMEX un Dabas aizsardzības pārvalde (DAP). Tāpat kā citur Eiropā, šajās dienās arī aicinām Latvijas iedzīvotājus ziņot par novērotajiem putniem.

Šajā nedēļas nogalē, putnu rudens migrācijas laikā, Rīgā, Ķemeru nacionālajā parkā, Kolkasragā, Papē, Randu pļavās, pie Burtnieka ezera, Sedas purvā un pie Lubāna ezera notiks pavisam 16 ar CEMEX atbalstu tapušas putnu vērošanas ekskursijas profesionālu gidu – ornitologu pavadībā, kā arī putnu tēmai veltītas darbnīcas, kur īpaši tiek aicinātas ģimenes ar bērniem. Vairāk informācijas par pasākumiem atrodams LOB interneta lapā lob.lv un DAP interneta lapā daba.gov.lv. Dalībai pasākumos nepieciešams iepriekš pieteikties.

Ja putnu vērošanu plānots veikt individuāli, tad ziņas par novērotajiem putniem (putna suga, putnu skaits, cilvēku skaits, kas piedalās novērošanā, vieta, kurā putni novēroti), 1. un 2. oktobrī gaidīs LOB pa tālr.: 67221580, e-pasts: [email protected] vai portālā Dabasdati.lv. Informācija par nedēļas nogalē novēroto putnu sugām un skaitu svētdienas, 2. oktobra, vakarā plkst. 17:00 tiks nosūtīta EuroBirdwatch 2011 koordinatoriem – Šveices Putnu aizsardzības biedrībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

b

Eiropas Putnu vērošanas dienas Latvijā tiek rīkotas jau septiņpadsmito reizi. Pērn Eiropā 1065 putniem veltītos pasākumos piedalījās ap 58 000 dalībnieku no 34 Eiropas valstīm, kā arī tika saskaitīti 2 731 155 putni. Savukārt Latvijā 17 putnu vērošanas pasākumos piedalījās ap 450 dabas draugu un tika saņemti ziņojumi par novērotiem 76 118 putniem no 150 sugām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko