Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Starpkultūru dialoga nozīme - sadraudzīgas un mierpilnas pasaules veidošanā

29.septembris visā Eiropā un pasaulē  šogad pasludināts par Starpkultūru dialoga dienu, lai vērstu iedzīvotāju uzmanību uz tā nozīmi sadraudzīgas un mierpilnas pasaules veidošanai. AFS apmaiņas programmas (American Field Service), kas ir starptautiska, nevalstiska, brīvprātīgo, bezpeļņas organizācija 64 pasaules valstīs, arī šogad visā Eiropā atzīmē šo dienu. AFS Latvija brīvprātīgie Starpkultūru dialoga dienu šogad svin, vadot diskusijas Latvijas skolās, kā arī aicina uz svinību otru daļu pievienoties ikvienam Latvijas iedzīvotājam.

Pirmajā dienas daļā ar Latvijas skolu atbalstu tiks veiktas diskusijas ar skolēniem par starpkultūru dialoga nozīmi mūsdienās, iesaistot skolēnus no citām pasaules valstīm, ar telekonferences palīdzību. Savu dalību pieteikušas jau Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Līgatnes novada vsk., Limbažu 3.vsk., Rīgas Valsts 3.ģim., Gulbenes 2.vsk., Daugavpils Valsts ģim., Liepājas Valsts 1.ģim., Liepājas 5.vsk., Priekules vsk., Rīgas Angļu ģimnāzija, kā arī SIA "Izaugsmes Kvartāls".
Dialoga dienas otra daļa noslēgsies Rīgā, folkkafejnīcā "Ala", Smilšu ielā 16, Vecrīgā. Vakara gaitā tiks veikta diskusija par starpkultūru izglītību, telekonference ar citiem Eiropas brīvprātīgajiem, kā arī būs iespēja vienkārši pavadīt vakaru pozitīvā un starptautiskā gaisotnē. Vakara gaitā muzicēs dažādas Latvijas jaunās grupas. Pasākumā piedalīsies arī AFS viesskolēni no Turcijas, Dānijas, Austrālijas, Taizemes, Vācijas, Itālijas, Venecuēlas, kā arī mūsu pašu latvieši. Interesants ir arī fakts, ka pasākumā tiks apvienoti ne tikai dažādu kultūru pārstāvji, bet arī dažādu vecumu cilvēki, pastiprinot cilvēku sadraudzības nozīmi pasaulē. Pasākuma oficiālā daļa beigsies plkst. 22:00, tomēr neformālā gaisotnē vakaru aicina turpināt draudzīgais "Alas" kolektīvs.

1991. gada 21. novembrī tika parakstīts sadarbības protokols starp asociāciju "AFS Intercultural Programs,Inc." un Latvijas Republikas Izglītības ministriju. AFS Latvija aizvadījusi 21 pieredzes gadus, uzņemot vairāk kā 760 un nosūtot vairāk kā 550 dalībnieku. Kopš 2010.g. bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freibergas kundze oficiāli kļuvusi par organizācijas AFS Latvija goda patronesi.

Vairāk informācijas www.afs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko