Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Veicot izrakumus Esplanādē, japāņu mākslinieks veido interaktīvu instalāciju

Rīgā, Esplanādē, vairākas dienas notiek izrakumi, kuros japāņu mākslinieks Nišī Masāki un latviešu jaunie mākslinieki Andris Maračkovsks un Ernests Šteinboks veido interaktīvu instalāciju, atklājot zemes slāņus un priekšmetu paliekas, kuras nogulējušas zemē un kurās var izlasīt Rīgas pilsētas vēstures stāstus.

No 3.septembra līdz 6.septembrim mākslinieki veidos komunikāciju ar sabiedrību, un izraktajā bedrē tiks atvērta pazemes stāstu skola. Bedrē tiks aicināti skolēni, vēstures studenti un vēsturnieki.

Toties 6.septembrī, Baltās nakts laikā, meistardarbnīca noslēgsies, pusnaktī bedri aizberot.

Kā norāda projekta rīkotāji, Masāki radītā māksla balansē starp radīšanu un neradīšanu, un šis būs viens no daudzajiem zem zemes apraktajiem mākslas darbiem.

"Masāki ir Japānas mūsdienu mākslas klasika, un meistardarbnīcā radītā instalācija Rīgā ir notikums Latvijas mākslas dzīvē," izsakās viens no notikuma organizatoriem, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Aigars Bikše.

Japāņu mākslinieks savā radošajā praksē izmanto plašu klāstu netradicionālu metožu, lai tīri praktiskā veidā noskaidrotu mijiedarbību starp dažādiem mākslīgi radītiem objektiem un dabu. Viena no viņa tehnikām ir apglabāt priekšmetus līdz pat vairākiem gadiem, tā piešķirot virsmai jaunu faktūru.

Mākslinieks ir piedalījies daudzās starptautiskās izstādēs, piemēram, Echigo Tsumari triennālē Japānā. Viņa darbi atrodas Francijā, ASV, Indijā un citviet pasaulē.

Masāki meistardarbnīca norisinās no 29.augusta līdz 6.septembrim. Meistardarbnīca ir sadarbības projekts starp Latviju un Japānu un ir starp Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko