Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Video ar Dvietes plūdu atvaru kļūst par YouTube sensāciju

Jāņa Astiča 21.aprīlī ievietoto videoierakstu "Dvietes plūdu atvars" dažu dienu laikā interneta lietotāji apskatījušies teju 2 miljonus reižu.
Videoieraksts ar iespaidīgu atvaru pārplūdušajā Dvietes upē kļuvis par videokoplietošanas vietnes "YouTube" sensāciju.

Ierakstā redzams pārplūdušajā Dvietes upē izveidojies iespaidīgs atvars, kas ierauj dzelmē ledus gabalus un visādu upē peldošo drazu.

Dvietes upe no krastiem izgāja aprīļa otrajā nedēļā, bet pagājušās nedēļas sākumā, kad Daugavā sāka iet ledus, Dvietes paliene sāka pildīties ar Daugavas palu ūdeņiem.

Dvietes senleja ar pieguļošajām palieņu pļavām ir unikāla dabas un kultūrvēsturiska teritorija, liecina "Lauku ceļotāja" informācija. Dvietes palieņu pļavas plūdu laikā darbojas kā sava veida Daugavas ūdeņu uzkrājējas, ātri uzņemot lielas palu ūdeņu masas, bet vēlāk tās lēnām atdod.

Ūdeņainos pavasaros šeit redzamie skati nelīdzinās nekur Latvijā citur redzamajam. Senlejas ūdens līmeņa svārstību īpatnības ir iemesls, kādēļ šī ir nozīmīga augu un putnu dzīvesvieta gan migrācijas, gan ligzdošanas laikā.

Dvietes senlejā ir atrastas 15 iespējamās seno cilvēku (akmens, bronzas, dzelzs laikmeta) apmetnes un ļoti bagātīgs dažādu seno priekšmetu klāsts. Ir pamats uzskatīt, ka šī ir viena no senākajām un nozīmīgākajām cilvēka dzīves vietām tagadējā Latvijas dienviddaļā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko