Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Visas turpmākās Mārtina Skorsēzes filmas būs trīsdimensionālas

Amerikāņu režisors Mārtins Skorsēze tik ļoti iemīļojis trīsdimensiju filmu veidošanu, ka plāno tehnoloģiju izmantot visās nākamajās filmās.

Trešdien kino veltītā pasākumā CinemaCon režisors pauda nožēlu, ka viņa 70. un 80.gadu filmas Raging Bull (Satrakotais vērsis) un Taxi Driver (Taksists) nav trīsdimensionālas.

"3D attēlam piešķir ko tādu, kas skatītāju aizved citā pasaulē un ļauj tur palikt," viņš teica.

Pasākumā uzstājās arī režisors Angs Lī, kurš 2006.gadā saņēma Oskaru par geju mīlasstāstu Brokeback Mountain (Kuprainais kalns). Skorsēze un Lī ir to augstu vērtēto režisoru vidū, kuri 3D tehnoloģiju uzskata par kino nākotni.

Skorsēze uzskata, ka papildu dimensija ļauj skatītājiem izjust spēcīgāku saikni ar filmas sižetu un aktieriem.

Viņš atceras filmas Hugo uzņemšanu, kurā aktiera Sašas Barona Koena tēlotais dzelzceļa stacijas darbinieks noliecas uz priekšu, radot neparastu efektu epizodes skatīšanās laikā. "Viņš it kā iznāca no ekrāna, un mēs atkal jutāmies kā mazi bērni," sacīja režisors.

Skorsēze atzina, ka tehnoloģijas apgūšana sākotnēji šķitusi grūta, taču viņš nolēmis to izmantot pēc leģendārā šausmu filmu režisora Alfrēda Hičkoka filmu Dial M For Murder un The House of Wax 3D versiju noskatīšanās.

Režisora jaunākais veikums Hugo, kas skatāms trīs dimensijās, saņēma vairākas Oskara balvas tehniskās kategorijās, kā arī ieguva visvairāk nomināciju. "Tas ir kā skatīties uz kustīgu aktiera skulptūru, gandrīz kā teātra un kino apvienojums. Tas skatītājam ļauj dziļāk ieslīgt sižetā," viņš raksturo 3D tehnoloģijas priekšrocības. "Es pamanīju, ka auditorija vairāk jūt līdzi varoņiem."

Skorsēze salīdzina 3D tehnoloģiju ar krāsaino filmu parādīšanos. Režisors atceras, ka, studējot režiju 60.gados, viņu šokējuši paredzējumi, ka nākotnē visas filmas būs krāsainas. Viņš ieteica visiem tehnoloģijas noliedzējiem padomāt par to, kā krāsainās filmas savulaik pārņēma kino industriju.

Režisors uzskata, ka tehnoloģija ļauj sasniegt kino mērķus. "Jau brīdī, kad parādījās kino, cilvēki vēlējās trīs lietas - krāsu, skaņu un dziļumu. Viņi vēlējās attēlot dzīvi," viņš sacīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko