Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rudenī Rīgas zoodārzā sāks sarkano pandu mītnes pārbūvi

Rudenī Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā sāksies demontāžas darbi, lai gatavotos sarkano pandu mītnes pārbūvei, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Līdaka atzīmēja, ka jauno sarkano pandu mītni varēs skatīt 2020.gada augustā.

Kā norādīja Līdaka, mītne mazajām pandām netiks būvēta no jauna, bet tā tiks izveidota pārbūvējot daļu vecās lāču mītnes.

Līdaka norādīja, ka patlaban pārbūves izmaksas nav zināmas, jo tikai demontāžas rezultātā taps saprotams, kādā stāvoklī ir vecās sienas. Demontāžu sāks rudenī un rekonstrukciju pamatā veiks zoodārza tehniskais personāls saviem spēkiem.

"Ikvienam dzīvniekam - gan savvaļā dzīvojošam, gan zoodārzā vai mājās mītošam - ir sava īpaša dzīves vide, kas tam nepieciešama, lai justos komfortabli. Priecē arī fakts, ka tā tiek pārbūvēta nevis celta no jauna," atzina Līdaka.

Sarkano pandu jaunā mītne taps bijušās brūno lāču mājas teritorijā, kas tiem palika par mazu, un tās tapšanā var iesaistīties ikviens iedzīvotājs. No 9.jūlija līdz 16.septembrim ikviens iedzīvotājs mazumtirgotāja Maxima Latvija veikalos var iegādāties īpašu rotaļlietu māju par 1,99 eiro. Daļa naudas no iegādātajām rotaļu mājiņām tiks novirzīta jaunās sarkano pandu mītnes būvniecībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko