Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

99 gadus vecs austrālietis uzstāda jaunu rekordu peldēšanā

Džordžs Koroness, 99 gadus vecs kungs no Austrālijas, speciāli sarīkotā pasākumā Kvīnslendā pārspējis līdzšinējo 50 metru brīvā stila rekordu peldēšanā savā vecuma grupā par vairāk nekā pusminūti, vēsta BBC. Koronesam minēto distanci izdevās veikt nepilnā minūtē - 56,12 sekundēs.

Koronesa rekords fiksēts vecuma grupā no 100 līdz 104 gadiem, jo aprīlī viņam paliks 100 gadu. Šobrīd kunga sasniegums vēl jāapstiprina atbildīgajām institūcijām. 

Pats Koroness ar paveikto ir ļoti gandarīts, BBC norādot: "Tas man bija ļoti labs starts, ļoti sabalansēts." Viņš jaunībā bijis cītīgs peldētājs, taču Otrā pasaules kara sākumā aktīvai peldēšanai metis mieru, atsākot ar hobiju nodarboties vien 80 gadu vecumā - pēc došanās pensijā. "Sāku peldēt, lai izvingrotos," atzina seniors.

Viņš Kvīnslendā sarīkotajā pasākumā bija vienīgais peldētājs, un pēc finiša viņu pūlis sveica ar skaļām ovācijām. Peldētājs atzina, ka šādā vecumā peldēšana prasa pūles: "Tu nogursti daudz ātrāk, bet, ja peldi prātīgi, tad atlīdzība ir astronomiska!" 

Līdzšinējais rekords šajā vecuma grupā piederēja britam Džonam Harisonam, kurš 50 metru distanci veica 1 minūtē, 31 sekundē un 19 sekundes simtdaļās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko