Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO, VIDEO: Grupa pēc TUMSAs sadarbībā ar DIONU izdod jaunu dziesmu Tālumā

Grupa pēc TUMSAs, kas agrāk bija zināma kā Tumsa, izdevusi dziesmu Tālumā. Tā radīta sadarbībā ar dziedātāju DIONU, kurai šis ir sapņa piepildījums. Skaņdarba vēstījums un izpildījums ir kas ilgi sirdī glabāts un izlolots.

“Domāju, ka mums katram dzīvē ir brīži, kad kaut kādu iemeslu dēļ nevēlamies atrasties šeit un tagad, bet vēlamies būt kaut kur citur. Pagātnē, nākotnē vai aizlidot tālumā – kā nu kuram, kā kurā situācijā. Nav noslēpums, ka man ļoti tuva ir grupas “Tumsa” daiļrade un vienmēr ir bijusi sajūta, ka vēlos reiz iedziedāt kopīgu dziesmu ar viņiem un biju ļoti pagodināta un sajūsmināta, kad Jānis Daugalis mani uzrunāja, piedāvājot sadarbību. Kad tapa dziesmas vārdi, tā bija tikai dzeja, kuru zināju, ka izmantošu kā vārdus dziesmai, bet kurai, kad un kāpēc – par to tobrīd nedomāju. Kad Jānis piedāvāja sadarboties, šķita, ka viss notiek tieši tā, kā tam jānotiek, ka tas ir kā “mājiens no debesīm”. Kad dziesmas radīšanas process uzņēma apgriezienus un bija jau zināms, ka šī sadarbība notiks, daudzus savus vārdus izņēmu, bet jaunas rindas pieliku klāt gan pati, gan Jānis. Dziesmas tapšanas procesā, esot ar grupu studijā, nepameta Freimaņa dziesmas “Dzīve kā košums” vārdi “...bet tevis tur nav, acis sāpīgi grauž’’. Kā vienreiz tie ielavījās galvā, tik precīzi un situāciju raksturojoši, tā no tiem netiku prom. Protams, sadarbība kopumā bija lieliska, un visas tikšanās ar grupu – joku un smieklu pilnas, taču sajūta, ka iztrūkstošais elements ir Mārtiņš Freimanis, ilgas pēc viņa un domas, ka tā ir realitāte, ka viņš nevar būt klātesošs, lika maniem asaru dziedzeriem darboties. Saņēmos atkal un atkal, lai to slēptu, jo tomēr šis viss bija mirklis, kad beidzot piepildīju savu sapni, un tagad esmu kā maza daļiņa arī no grupas “pēc TUMSAs”,” atklāj DIONA.

 

Dziesmas “Tālumā” autori ir grupas “Tumsa” dibinātājs (1991. gadā) – Jānis Daugalis un DIONA. Tā ierakstīta sadarbībā ar izdevniecību “MicRec” studijā “Factory Sounds Studio”, piedaloties ļoti daudzu Mārtiņa Freimaņa dziesmu producentam Gintam Stankevičam.

“Turpinot muzikālo darbību, spēlēsim gan jaunās dziesmas, gan vecās, kā arī tādas, kas nav atskaņotas jau daudzus gadus, izrādot cieņu un vienmēr paturot sirdīs izcilus draugus, grupas “Tumsa” vokālistus, komponistus un vārdu autorus – Mārtiņu un Valteru. Nosaukums iezīmē gan jauna sākumu, gan atskatu uz daudzu gadu gaitā radīto un piedzīvoto. Neskatoties uz to, ka oficiāli “Tumsa” savu aktīvo darbību ir pārtraukusi, tepat vien esam,” saka Jānis Daugalis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko