Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Dienas receptes: Oktobra sacepumi

Trīs receptes īsti rudenīgai garšai.

Rudens ir dārzeņu bagātības un garšu laiks, kad virtuvē ienāk sildoši aromāti. Oktobris aicina cept, sautēt un baudīt – tieši patlaban vislabāk garšo kartupeļi, ķirbji, sēnes. Šīs trīs sacepumu receptes apvieno sezonas labumus ar mājīgu siltumu: kartupeļus un ķirbi, griķus ar sēnēm un vieglu dārzeņu sacepumu ar kazas sieru. Perfekti vakariem, kad gribas īstu rudens garšu.

Kartupeļu, ķirbja un siera sacepums

Sastāvdaļas: 400 g kartupeļu, 300 g ķirbja, 1 sīpols, 150 g rīvēta siera (piemēram, čedars), 200 ml saldā krējuma, sāls, pipari, šķipsna muskatrieksta

1. Kartupeļus un ķirbi sagriež plānās šķēlēs. Sīpolu notīra un sasmalcina.

2. Kārto cepamtraukā slāņos ar sīpoliem.

3. Pārlej ar krējuma un garšvielu maisījumu.

4. Cep 180 grādos apmēram 40 minūtes. Izņem no krāsns, beigās pārkaisa sieru un apcep vēl 10 minūtes, līdz siers izkusis.


Griķu, sēņu un krējuma sacepums

Sastāvdaļas: 300 g vārītu griķu, 300 g sēņu (piemēram, baravikas vai šampinjoni), 1 sīpols, 200 ml skābā krējuma, 1 ola, 100 g labi kūstoša siera, sāls, pipari, eļļa apcepšanai

1. Pannā uzkarsē eļļu, liek sakapātus sīpolus un maisot apcep, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno sēnes un apcep, līdz iztvaikojis liekais šķidrums. Pievieno garšvielas.

2. Sajauc ar griķiem, krējumu un olu.

3. Liek cepamtraukā, pārkaisa sieru un cep 25–30 minūtes.


Dārzeņu un kazas siera sacepums

Sastāvdaļas: 1 cukīni, 1 baklažāns, 2 tomāti, 150 g kazas siera, 2 olas, 50 ml saldā krējuma, 2 ķiploka daiviņas, 2 ēdamk. olīveļļas, timiāns, sāls, pipari

1. Dārzeņus sagriež šķēlēs, ķiploku sakapā. Dārzeņus kārto cepamtraukā kā ratatujā.

2. Pārkaisa ar garšvielām un olīveļļu.

3. Pārlej ar sakultu olas un saldā krējuma maisījumu, kam pievienots ķiploks.

4. Cep 190 grādos apmēram 35 minūtes.

5. Pievieno gabaliņos sagrieztu kazas sieru un pacep vēl 10 minūtes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vispārdotākais skočs

Šodien turpināšu novembrī iesākto rakstu sēriju par pasaulē populārākajiem viskijiem.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko